27 March 2011

favor


kawan-kawan, atau sesiapa saja yang sentiasa menjenguk blog usang saya ni, bolehkah saya nak minta satu pertolongan?
bolehkah anda tolong doakan agar abah kesayangan saya cepat sembuh? boleh kan?
sebab saya dah buntu, saya sedih tengok mama saya menangis.
saya minta tolong ni, tak banyak pun sikit je.
boleh ye?
nanti kalau anda perlukan pertolongan saya pula, insyaAllah saya akan bantu.
tolong ya sebab saya sayang sangat dengan abah saya.
anda pun sayangkan saya kan?

terimakasih..

23 March 2011

keep me in your memory

.
,
Forgetting all the hurt inside
You've learned to hide so well
Pretending someone else can come
And save you from yourself

p/s : please, keep pretending. it works.

nampak comel dengan baju kurung

.

Waktu-waktu puasa ni mesti ramai yang sibuk nak cari baju kurung. Ada yang berpendapat baju kurung dapat menutup segala kelemahan badan. Kalau yang ada banyak spare tyre tu, bercadang nak pakai baju besar. yang ada ‘bumpur’ lebar,mula la cari kain yang lebih besar.

TETAPI kalau anda salah pilih, nanti waktu raya nanti anda akan nampak macam sedang berjalan didalam karung guni!

Corak baju kurung boleh membuatkan anda nampak lebuh kurus dan tinggi.

Jika ingin nampak tinggi, pakailah baju kurung yang sama warna, atas dan bawah. Jika pakai baju kurung seperti di atas, nampaklah anda akan nampak lebih rendah la. Baju kurung ni memang cantik untuk sesetegan orang, tetapi bukan untuk anda yang tidak berapa kurus dan tinggi ni. Ini adalah kerana ia akan membahagikan badan kepada dua bahagian dan ia akan menyebabkan anda nampak lebih rendah! (baju kurung yang cantek tu credit to Sonali Collections)

Kalau tidak percaya, tengok Dato’ Siti menggayakan baju Rizman Ruzaini. Yang ni beliau memakai baju yang sama warna dan sama corak. Cantek kan? nampak kurus sangat!

Berbanding ini.. nampak naik sikit la..

JANGAN MEMILIH BAJU KURUNG YANG TERLALU BESAR HANYA KERANA ANDA MERASAKAN BADAN ANDA GEMUK. BELI YANG BETUL-BETUL SESUAI DENGAN BADAN ANDA.KALAU SAIZ ANDA M, BELI LAH M. MUNGKIN BAJU TU NAMPAK MACAM LABUH, BOLEH ALTER KAN…

KEPADA YANG RENDAH, DAN BERISI ELAKKAN BAJU KURUNG PAHANG ATAU RIAU YANG KEMBANG-KEMBANG TU YE. APA KATA CUBA BAJU KURUNG MODEN YANG LOOSE. MESTI NAMPAK LANGING!


*taken from here*


tips yang bagus bagi mereka yang suka berbaju kurung, ataupun terpaksa suka berbaju kurung sebab hari-hari kena pakai baju kurung pergi kerja (macam kenai ja).

21 March 2011

dear people

terima kasih

20 March 2011

serkup mandi




fesyen terbaru yuna.
sapa nak tiru dia pulak pasni?
aku boleh terima yang lilit-lilit tu je.
pastu yg stail bungkus kepala cam hana tajima tu,
aku da takleh terima.
haha
tapi ada orang yang anggap pesen gitu cantik.
terpulanglah.

serius wa tak paham

19 March 2011

pretentious


pretending to smile happily
pretending to laugh hysterically,
pretending to talk excitedly,

yeah, i was just pretending all this while,
and will be continue faking all those smiles and laughs.
i am a FAKE.

got to pretend to be normal.
got to pretend to prove to Abah and Mama that i am strong and can be relied on.
got to pretend to prove to myself that i have the strength.
the strength to face all these.

ABAH, MAMA, I LOVE BOTH OF YOU SO MUCH

abah, caq berdoa supaya abah cepat sembuh sebab caq pun tau, abah pun dah letih berpura-pura gembira depan kami kan? caq sayang sangat dekat abah...

15 March 2011

batuk

.
letih batuk ni tau.
ni bukan batuk main-main macam kau lihat dalam cerekarama tv3 tu.
asal sakit ja, mesti batuk.
tak kiralah kau sakit cancer ke, strok ke, aids ke,
mesti nak letak scene batuk, keh keh keh (bunyi batuk)

ini adalah batuk yang real.
kau tahu, batuk yang bunyinya mendalam.
batuk yang bila kau batuk,
segala otot dada dan perut akan turut sama tegang dan perit.
batuk yang secara tiba-tiba dan membuatkan kau sukar untuk bernafas akibat batuk yang tiada henti.
batuk yang menyebabkan kau merangkak-rangkak ke dapur mencari air kosong ketika kau rasa seperti kau sudah di hujung nyawa akibat tidak boleh bernafas.
batuk yang menyebabkan air mata keluar melimpah ruah bukan kerana kau menangis, tapi akibat batuk yang ekstrim.
batuk yang dilengkapi dengan pakej muntah.

kau batuk-batuk,
tiba-tiba akibat tekanan yang hebat dari perut,
kau muntah keluar air kosong.

batuk yang datang tiba-tiba ketika kau sedang tidur nyenyak.
dan batuk ini menyebabkan kau terus terjaga dan mata terbuntang bulat akibat tidak boleh tidur.
ya, batuk begitu.
kau tau bagaimana rasanya?
yang pasti aku tau bagaimana rasanya

11 March 2011

my prayer to You

.
doaku padaMu ya Allah, Engkau sembuhkan abahku supaya beliau kembali sihat seperti sediakala..

08 March 2011

BIADAP

.
dah lama takda orang nak main misscall misscall aku ni.
dan bila tetiba ada orang nak main misscall-misscall ni, aku rasa dia adalah sangat biadap.
apa kau ingat aku budak sekolah ke nak main misscall2?

misscall sekali,
aku call balik, bila aku cakap hello, malaun ni diam membisu.
aku text tanya sapa, tak reply.
pastu misscall lagi.
aku call lagi tanya sapa, tak cakap pape.
pastu aku antar mesej makian dengan satu perkataan je.
pastu nak misscall-misscall lagi.
mampus kau lah.

zaman-zaman remaja-remaja dulu boleh la nak layan orang-orang misscall ni.
sekarang, sorry..
so, aku persembahkan nombor malaun ini = 0124766213

06 March 2011

hope

.
dengan kuasa Allah swt,
i know, everything will be fine..