31 January 2011

1st day

.
.






hari pertama cuti dah keluar melepak.
hehehe.
tadi keluar dengan kawan lama aku.
dia kerja dengan ghani patail.
kau tau sapa pakcik ghani tuh?
haa, attorney general tuh.
peguam negara.

member aku ni peguam.
blaja undang sama-sama dgn aku masa uitm s.alam dulu.
so tadi keluar setelah setahun tak jumpa.
banyak gila cerita nak kena catch up.
heheh.

cuti seminggu ni,
dah penuh schedule aku.
semua member, cuzzies, adik aku pun ajak kuar.
TAPIIIII elaun aku belum dapat.
sedih tau, tak dapat nak enjoyy.

yahooo !

.
.
aku dah sampai kulim.
yeayyyyy !!!!

28 January 2011

entri telur

.

harini aku nak bercerita kisah telur.
telur apa?
telur ayam.
abeh tuuu, takkan telur lain pulakkk.
waniey, please behave. kau dah nak cikgu dah.

situasi pertama


hari tu,
aku pergi satu restoran ni.
memandangkan aku kurang lapar.
jadi aku order telur separuh masak.
dua bijik.
dengan roti bakar satu set.

tunggu punya tunggu punya tunggu (sila cakap sambil geleng2 kepala macam mami jarum)
tak sampai-sampai.
member punya nasik goreng dah sampai.
aku punya yg order telur separuh masak je pun tak sampai-sampai.

selain itu, aku ada order nasi goreng ikan masin untuk dibungkus.
punnn dah sampai.
ni telur aku ni mana??
mana????
aku lapar telur faham tak?? (tiada maksud kedua di sini)

lepas tu aku tanya.
telur dah siap ke?
dia cakap belum.

ok, pastu sampai lah roti bakar aku.
makan roti dah habis,
telur tak sampai-sampai.

sikit lagi aku nak buat amukan niyang rapik di situ,
telur pun sampai.
nak tengok camne ghope telur separuh masak dia?
jom kita lihat gambar di bawah.





ninn diaaaaa.
telur separuh masak ye puan-puan.

pastu aku redha lah menerima takdir.
pastu dah aku pun pasrah kan,
aku pun mintak la kicap dan black pepper.
aku tanya dia ada tak?
dia kata ada,ada (sambil angguk-angguk dengan rakus sekali)

sekali, tengok apa yang dia bawak mai.
sos black pepper untuk chicken chop dengan seasoning punya perasa.
uwaaaaaaaaaaaaaaaaa.

dalam keterpaksaan dan titisan air mata yang mengalir,
aku belasah jugak telur 'separuh masak' itu.
aku letak sos black pepper je.
seasoning tu tak lalu aku nak makan.
yang tu selalu orang letak kat bege, pastu masak dlu kan.
tak lalu aku nak makan mentah-mentah gitu.

pastu rasa sos black pepper dia sangat sedappp!
so, aku maafkan lah mereka..
dan makan dengan lajunya..


situasi kedua (semalam)

di restoran mamak, aku bersama 4 orang rakan yang lain.

mamak datang mau tanya order apa.

mamak : adik kichi manis comel (aku tambah sendiri), mau order apa?

aku : arr? (sambil melangut tengok muka mama) saya mau maggie goreng telur mamak.

pastu aku tengok, semua dah terbahak-bahak.
aku confius. eh,apa yang aku dah cakap. kenapa semua gelak. blurr di situ selama 30saat.
pastu baru aku tersedar.
Astaghfirullahalazim.

adoiiii.
aku pun malu wei.
malu.
hahahaha.
tapi aku pun join gelak sekali.
pastu,
mamak tu macam lagi malu je.
heheheh.
aku cakap, sorry-sorry.
telur mata ye.
maggie goreng telur mata.

pastu yang lain gelak macam nak pengsan lagi.
adeiiii.
masa tu, aku tengah pikir-pikir pasal supervisor aku yang datang nak observe.
jadi dalam dok pikir-pikir serabut kepala otak tu,
yela kan, semalam kan aku cam agak lost.
rujuk entri sebelum ni.
so aku macam lost, dok teringat apa ntah.
tetiba mamak mai, dok tanya aku dulu.
haihhh.

pastu setiap kali aku pegi makan situ.
tengok muka mamak tu.
aku rasa nak gelak.
kesian dia kan.
ish3.

27 January 2011

positive vibes = zero


harini rasa tak bagus.
not good.
kenapa?
can't find a reason why.
mungkin sebab praktikum.
tapi setakat ni takda apa-apa masalah.

biasanya ada certain hari yang aku rasa aku lah loser,
aku lah yang paling teruk,
i can't make it through,
aku lah yang bodoh.
why?
no reason.
macam mood positive disedut secara maksima.

so today is one of the day.
rasa blur, serabut, takda mood.
rasa macam nak balik jumpa family.




24 January 2011

ehemm

.
.
aku suka tengok dia.
comelll.




tadi kena relief kelas bebudak pra sekolah.
sukaaaaa.
semua comel-comel.
hehe

23 January 2011

not every question has the answer.


i need changes in my life.
why it has to be this way every time it comes to this 'particular' matter?
why?
can someone tell me?

20 January 2011

praktikum update




kat bilik guru ni.
heheh.
tengok, menyempat lagi aku kan.
aku ni di mana saja ada kesempatan,
tambah-tambah kalau bosan.
lagila menjadi penyakit gedikgambar aku ni

well, sekolah ni ok.
it gets better day by day.
cikgu ok,
bebudak pun ok.
tapi bebudak tu, tak pasti lagi la
sebab aku belum start ngajo betul-betul lagi.
esok baru ngajo.
nak buat muka garang time masuk kelas.
bagi bebudak takot.

agak-agak bebudak takut tak?
aku ni boleh berwajah masam mencuka.
haha.
kerut ja kening.
tapi, aku suka bebudak la.
tak sampai hati nak buat muka ketat kat bebudak.
aku suka mengusik bebudak.
seronok tengok depa gelak gelak.
hehe

tapi takut depa melampau-lampau lak.
so, esok, mari kita menseriuskan diri.
esok ajar music tahun 4.
takmau ajar lagi esok.
nak kenal-kenal dulu.
tapi kena tanya cikgu pembimbing aku dulu la (cikgu muzik kelas tu)

haa, aku masuk kelab muzik dan kebudayaan.
depa ajak aku masuk karaoke.
hahahha.
i loikeee!

p/s : bila nametag aku nak siap nih? nak kena balik ipoh la pulak. adeh.tak nyabo teman nak pakei .

19 January 2011

tight face

muka ketat.
best ke buat muka ketat?
tak lenguh ke?
kalau lenguh aku boleh tolong longgarkan.
hehe.

tips menghadapi orang yang bermuka ketat,
abaikan je.
jangan la kita bermuka ketat pulak kat dia.
senyum manehhhhhh kat dia bila berjumpa dengan dia, k. hehe

chow chin chowww~

18 January 2011

kamu


ke mana kamu menghilangkan diri?
sudah bencikah kamu pada saya?
saya setia menunggu kamu tetapi kamu masih jua tidak muncul.
kamu, muncul lah.
muncul lah.
jangan lah hilang begini ...

1st day


helooo.
sedikit update.
harini hari kedua aku di sk kuala dipang.
ok, it went well.
takdala bosan sangat macam hari pertama.

hari pertama bosan gila nak mati.
aku kena relief untuk 2 kelas.
kiranya kena ganti mengajo kelas tu sebab cikgu tu tak hadir.

hari ni, tiga kelas kot aku relief.
okla.
bebudaknya pun ok.
tapi slang peraknya pekat sangat.
macam dalam hantu kak limah tu.
haa, betul ni, tak tipu.
cam kelakar pun ada.
hehehe.

aku dah dapat jadual.
tapi esok freee sebab aku takda kelas on wednesday.
bosan.
aku lebih suka masuk kelas.
bosan kot kalau takda kelas.
dok kira habuk2 je kat siling kat bilik guru.

tapi kalau ada kelas pun boring gak sebab kena prepare lesson plan lah,
reflection lah jurnal lah.
letih kot.

harap aku boleh bertahan utk 3 bulan seterusnya.
aminnnn.

16 January 2011

glemernya kau cicak.


hari-hari aku check traffic aku,
mesti entry ni jugak yang mendapat sambutan.
semua orang asyik klik entry ni.
sampai ke US sana nun, dok klik kat entry ni.
best sangat ke?

cer korang try klik kat entry ni,
best sangat ke ?
tak paham aku.

15 January 2011

wish me luck pleasee!




isnin ni, aku kena start mengajar selama 3 bulan iaitu praktikum di sk kuala dipang.
doakan aku tak tampo anak orang ye.
huhu

06 January 2011

:)



02 January 2011

entry yang banyak gambar

omaigodddd!
cuti dah nak habis ke nokss??


ok,
memandangkan aku dah janji nak update entri kan?
entri sebelum aku bertolak ke Ipoh.
sob3
sedih ooo..

barang dah almost habis packing.
so lepas ni memang agak susah lah aku nak update.
mesti bz je memanjang.
kekadang tu free gak.
tapi mood nak update takde lah.

mood untuk update blog hanya ada di rumahku.
home sweet home.
kulim sweet kulim..
kat tempat lain, aku tak suka and pemalas nak update.
boleh gitu?
hahaha

so esok, em harini actually.
haha
bertolak pukul 4.30pm dengan dua orang kawan.
naik kereta kawan.
memula ingat nak bawak baby oranje.
pastu malas lak.
biarlah dulu kat kulim ni.
biar dia rehat-rehat kat sini dulu.

so, jom ah tengok pic yang banyak ni.
mungkin ada yang aku da upload kot sebelum ni.
ntah,
aku tibai ja.
malas nak check-check bagai.
semua gambar-gambar ni aku cilok dari facebook aku je.
jom2.




ni oreo cheese cake yang aku buat hari tu.
sodappppppp!
aku memang suka cheese.
kek ni aku bakar.
bukan letak dalam fridge kasi beku cam orang selalu buat tuh.
aku bakar, then baru letak dalam fridge.
ada gakla perabes dalam rm60 nak beli bahan2 dia.
=.='

ni masa keluar dengan sepupu kesayangan.
ni kak long aku.
:)

ni pun sepupu kesayanganku, mza.
adik kak long. :)
tinggi kan dia??
jeles jeles

sesi photoshoot di tasik kulim
:)
nampak kah aku gemuk di situ?
peha gemokkk
ya, aku makin bulat sekarang.





ni masa nak pergi kenduri kat rumah kawan abah.


ni dengan tok aku yang tersayang!


anda nampak pipi tuh?
nampak??
dedulu org suka kata aku ni pipi labuh.
hik3.




ni, muka tak puas hati.

tak puas hati sebab malas balik ipoh




bila la aku boleh update lagi blog ni?


01 January 2011

Mr. J made my day.


hye semua.
disebalik kesedihan apabila cuti ku bakal berakhir esok,
terselit jugak kegembiraan.
sebab tadi aku jumpa m. J.
hahaha

seronokkk.
heee
tp, mengape kau selebet, wahai mr.J?
naseb baik hensem tau.
so, keselebetan tu, tak nampak jelas.
:))

dia nampak aku,
dia tegur aku, and, baru aku perasan.
eh, mr J lahh.
hahaa.
tapi aku malu sikit.
haha, aku kan pemalu.
so, borak dua tiga patah je.

aku harap mr J tak baca la blog picisan aku.
kalau dia baca, mana nak letak muka weiii.
malu.
aku ni dah la pemalu.
betul la.
aku ni pemalu.
tak percaya ke?
tak percaya sudahh..

so, malam ni aku akan update panjang sikit.
berserta gambar-gambar.
sebab lepas ni mungkin susah kot aku nak update.
cuti kan da nak tamat.
sob3.
:(
sedih.
lepas ni mesti rindu gila dekat abah,mama,abu.
:(