28 January 2011

entri telur

.

harini aku nak bercerita kisah telur.
telur apa?
telur ayam.
abeh tuuu, takkan telur lain pulakkk.
waniey, please behave. kau dah nak cikgu dah.

situasi pertama


hari tu,
aku pergi satu restoran ni.
memandangkan aku kurang lapar.
jadi aku order telur separuh masak.
dua bijik.
dengan roti bakar satu set.

tunggu punya tunggu punya tunggu (sila cakap sambil geleng2 kepala macam mami jarum)
tak sampai-sampai.
member punya nasik goreng dah sampai.
aku punya yg order telur separuh masak je pun tak sampai-sampai.

selain itu, aku ada order nasi goreng ikan masin untuk dibungkus.
punnn dah sampai.
ni telur aku ni mana??
mana????
aku lapar telur faham tak?? (tiada maksud kedua di sini)

lepas tu aku tanya.
telur dah siap ke?
dia cakap belum.

ok, pastu sampai lah roti bakar aku.
makan roti dah habis,
telur tak sampai-sampai.

sikit lagi aku nak buat amukan niyang rapik di situ,
telur pun sampai.
nak tengok camne ghope telur separuh masak dia?
jom kita lihat gambar di bawah.





ninn diaaaaa.
telur separuh masak ye puan-puan.

pastu aku redha lah menerima takdir.
pastu dah aku pun pasrah kan,
aku pun mintak la kicap dan black pepper.
aku tanya dia ada tak?
dia kata ada,ada (sambil angguk-angguk dengan rakus sekali)

sekali, tengok apa yang dia bawak mai.
sos black pepper untuk chicken chop dengan seasoning punya perasa.
uwaaaaaaaaaaaaaaaaa.

dalam keterpaksaan dan titisan air mata yang mengalir,
aku belasah jugak telur 'separuh masak' itu.
aku letak sos black pepper je.
seasoning tu tak lalu aku nak makan.
yang tu selalu orang letak kat bege, pastu masak dlu kan.
tak lalu aku nak makan mentah-mentah gitu.

pastu rasa sos black pepper dia sangat sedappp!
so, aku maafkan lah mereka..
dan makan dengan lajunya..


situasi kedua (semalam)

di restoran mamak, aku bersama 4 orang rakan yang lain.

mamak datang mau tanya order apa.

mamak : adik kichi manis comel (aku tambah sendiri), mau order apa?

aku : arr? (sambil melangut tengok muka mama) saya mau maggie goreng telur mamak.

pastu aku tengok, semua dah terbahak-bahak.
aku confius. eh,apa yang aku dah cakap. kenapa semua gelak. blurr di situ selama 30saat.
pastu baru aku tersedar.
Astaghfirullahalazim.

adoiiii.
aku pun malu wei.
malu.
hahahaha.
tapi aku pun join gelak sekali.
pastu,
mamak tu macam lagi malu je.
heheheh.
aku cakap, sorry-sorry.
telur mata ye.
maggie goreng telur mata.

pastu yang lain gelak macam nak pengsan lagi.
adeiiii.
masa tu, aku tengah pikir-pikir pasal supervisor aku yang datang nak observe.
jadi dalam dok pikir-pikir serabut kepala otak tu,
yela kan, semalam kan aku cam agak lost.
rujuk entri sebelum ni.
so aku macam lost, dok teringat apa ntah.
tetiba mamak mai, dok tanya aku dulu.
haihhh.

pastu setiap kali aku pegi makan situ.
tengok muka mamak tu.
aku rasa nak gelak.
kesian dia kan.
ish3.

2 comments:

Izzati Khairunnisa said...

hehehe..
serius klaka..

Puan Besar Shag Yahaya said...

Telur separuh masak tu, kalau Shag dah lama cakap, 'Tak pernah makan telur separuh masak ke? Ni telur mata derr~'. Bab makan Shag tak pernah bertoleransi *ayat tak ley blah*. Salah kasi order, Shag terus cakap ;)