31 May 2009

pasaipa aku marah.

merujuk kepada entri di bawah.

ok.
kan henpon aku rosak.
yang nokia 6070 tu.
bagi yang taktau camna rupa dia.
nih aku tunjuk.


aku nak tolak hempon ni.
aku bajet-bajet dalam rm50 pun jadi la kan.
boleh aku guna untuk gi jilid tesis aku.
btw, henpon ni rosak kat butang on off die.
dah loose.
tu je yg rosak.
yang lain suma ok.

pastu tadik saja gi kedai henpon dekat-dekat kolej aku ni.
masuk kedai cina ni.
aku tanya dia, sini boleh trade in tak.
dia tanya hp apa?
aku tunjuk ar.

pastu dia pi panggil bos dia.
lama gakla dok berbincang dalam bilik tu.
cakap ape tah.

pastu bos dia pun muncul.
haa.
ni yang aku nak angin balik ni bila ingat.
hissssss.

dia tanya mana henpon.
aku bagi.
pastu dia amek, dia tengok.
pastu dia cakap.
cun873489u 43928q993&*(&*

aku tak paham.
aku cakap.
hah??
berapa lu mau ha?

dia cakap lagi
dn uwxh8 (U*&*^
aku tak paham.
dia ni cakap cina ke ngan aku?

oh. rupanya sengau+gagap dia ni.
banyak kali gak aku tanya dia.
dia kata henpon ni takda harga.
satu sen pon takleh jual.
dah tak laku.

aku dah nak marah dah.
bukan apa, hari tu su gi jual henpon dia yang lagi outdated dari ni, dapat je 70.
ni aku nya satu sen pun tak laku.
BODO la kau.

ok.
aku sabar je.
pastu aku tanya,
kalau nak repair butang on off tu berapa?
dia cakap sumting.
susah gak la aku nak paham cina sengau gagap ni cakap.
oh, rupanya dia cakap rm5o.

hah??
repair sikit tu je pon dah rm50??
weiii, dah sah-sahla ko memang kaki penipu.
aku repair butang on off ritu,
tak sampai rm10 pun.

pastu aku kata,
tipu lah.
wa repair tak sampai rm10 kat kajang.
pastu dia kata,
mana ada, tak da ah rm10.
heh.
dia boleh gelak sinis kat aku.

hanginnnn.
aku pun cakap tengking-tengking je dengan dia.
dahla sengau gagap, aku takpaham papa.

pastu aku buat-buat tanya.
yang ni lak kalau nak jual berapa?
hp nokia 3230 aku.
bagi yang tak tau, camni rupa hp aku.


pastu dia panggil pekerja dia,
dok cakap cina.
lama gila bercakap.
dah macam lupa kat aku lak.

hai. cina mabuk ni.
mau aku pijak muka sekor-sekor.

lepas habis cakap,
boleh dia wat bodo je kat aku sambil mesej-mesej.

kurang ajar sungguh ko wahai cina komunis.
aku pun tengking la.
BERAPA!!

baru terhegeh-hegeh nak cakap.
yang ni 1st hand pun rm150.

pastu aku tanya,
jadi kalau tolak dapat berapa.
pastu duk ulang lagi,
yang ni yang baru pun rm150 je.

aiii..
ko ni bodoh ke atau kene sampuk jin ekoq dua?
aku tengking dia sekali.
JADI NI KALAU NAK TOLAK BERAPA?!

pastu dia dok merapu raban lagi.
mampus ko la cina.
ko baru minom todi kot.
tu yang jadi mabuk tu.

henpon aku tu, aku taula dah jatuh harga,
abah aku beli rm800 lebih.
baru-baru ni aku tengok, turun jadi 399/499 camtu la
takdala sampai 190.

untuk pengetahuan,
sepanjang dok cakap dengan aku,
dia tak tengok pun muka aku.
dia pandang luar atau siling.
haaaa
nampak sangat la pembohong.
orang yang menipu kan pandangan dia berubah-rubah.

jadi konklusi nya
ko adalah cina mabuk yang sengau dan gagap lagi pembohong.

aku cakap kat dia before last kuar.
cam bangus sangat kedai ko.

pastu aku blah.

gerammmm.

aku arap-arap dia bukan ketua along ke ceti haram ke.
buat dia ikot aku balik kolej.
pastu simbah cat merah kat pintu bilik aku.

hahahah.
tapi takda maknanya la ketua along gagap n sengau.
nak bagi arahan pun orang tak paham.
bodooo.
patut aku pang je pipi dia.
pastu jerit2 kat tengah jalan, cakap dia nak rogol aku.
baru padan muka.
hishhhhhh.

bodo nya ca ya nun alip


bodo nya ca ya nun alip.
hang kuang hajaq ngan aku no.
oooo, ingat hang cakap cina dengan depa, aku tak paham??
ya memang aku tak paham pun.

memang sial la ko cina.
aku arap kedai ko bankrap.
dan ko akan terus sengau dan gagap.

sengau dan gagap pun nak kutuk-kutuk henpon aku lagi.
bolo punya olang!

henpon baru yeayy


yeay! nanti dapat henpon baru.

hahah.

selamat tinggal henpon gedabak yang berat macam bata ini.

heeee~


okla.

bukan henpon baru pun.

macam biasa la, dah nasib aku dapat henpon yang diwarisi daripada generasi sebelumnya.


tapi takpa.

henpon tu abah baru pakai berapa bulan ja.

masih baru lagi.

design pun chantek.

aku suka yang slide-slide ni.


lepas tu kan,

heee..

nak cerita sikit ni.

diam-diam tau.

jangan cerita kat orang lain, terutamanya mama aku.


mestila ada sebab kan,

kenapa tetiba abah bermurah hati nak bagi henpon dia tu kat aku.

sebabnya, macam biasala, dia nak beli yang baru.

nak beli PDA.

aku pun menyokong padu la kan.

sebab kalau tak, tak dapek daa hempon baru.


banyak kali gak la abah tepon aku sebelum ni,

tapi aku bz jadi takleh jawab.

jadi aku akan call mama, tanya kenapa abah call?

abah pulak cakap, 'sajalaa nak sembangg'

aku pun, 'ok'


pastu tadi dia tepon lagi.

kali ni aku tak bz, jadi aku jawab la.

dia tanya dulu pasal study aku kat sini apa suma,

lepas tu baru masuk isi-isi penting.

heee~


'caq, abah ingat nak beli PDA'.

'yaka?'

'ya. jenama acer. abah dah survey dah'

'ha.ok la tu, PDA buleh wat macam-macam. abah nak buat kerja abah pun boleh pakai excel dalam tu'

'haa.. tula abah dok pikir-pikir. rm1800. ok ka?'

'ok kot. abah dah survey-survey ka, cari hat (yang) paling murah.'

'dak. abah berkenan hat tu. ingat nak amekla. bayaq bulan-bulan'

'tapi tula takut nanti mama dok bising. amek kucing baru pun dia bising, tambah beli henpon baru'

'hm, tula.. takpa, mungkin nanti dia ingat PDA abah tu hempon lama kot. dia tak perasan kot'

'eh, dia perasan. PDA tu kan besaq sikit. lagipun henpon lama tu nak bagi kat kakcaq.'

'oh, tula, hempon yang satu lagi ni pun dah mula wat perangai dah ni'

'nanti abah abaq (gitau) la kat dia, ni PDA made in china ja. harga pun dalam 300-400 ja'

'ha. buleh gak. abah kata la, henpon caq pun dua-dua dah rosak. abah kesian kat kakcaq tak dak henpon. tu yang abah nak bagi henpon lama abah kat caq'

'ha.. tula. abah dah habaq dah kat dia hempon caq rosak. jadi nak habaq la ni, caq jangan dok pi cerita kat mama plak. kita abaq kat dia PDA ni made in china. murah punya'

'haa. buleh-buleh'

'tu yang abah dok call-call tu. abah call time mama takdak sebelah. takut dia dengaq.'

'oh.. patut laaa'

'pastu ingat nak amek plasma tv satu'

'isk abah ni. baik abah pilih salah satu je. plasma tv ka PDA. nanti mama bising tak larat dengaq'

'takpa. pandai-pandai la abah nanti. caq pun kena tolong abah jugak la. tolong cover'

'hm. okey2. bulehnyaa'

'okey. abah nak pi survey PDA tadi sat. ok. assalammualaikum.

'waalaikumsalam'


haaaa.

menyengih aku lepas letak tepon.

dapat henpon baru, yeay!.

hehe.

em. sedikit informasi yer, abah aku pun BOROS tahap cipan, SAMA seperti anak perempuannya ok.

jadi, kami selalu berkomplot untuk menentang mama ku yang PENJIMAT tahap cipan SAMA seperti anak lelakinya yakni adik aku.


banyak bendalah abah aku ni beli kat rumah tu.

set sauna la, pengurut kaki la, tilam yang ada batu-batu jed la.

semua yang merapu-rapu.

pastu mama pun bising la satu rumah.

hadoyaiii.

bila bising, mula gaduh-gaduh, pastu merajuk.

pastu abah insap kejap tak jadi boros.


pastu JADI balik.

hehehe.

memang macam aku.

dia beli barang kat pasar pun macam nak wat kenduri wooo.

padahal kami 4 orang ja kat rumah.

pastu mama BISING lagi.

hadoiyaaii.

abah pulak merajuk.

hahaha.


kelakar betul bila ingat balik, aku ni boros SEJIBIK macam abah.

adik pulak, GILA JIMAT macam mama.

dalam bank depa dua, memang ribu riban weii.

adik aku tu. fuhhh. dalam bank dia ada rm7500 wehh.

duet simpanan sekolah, duit raya, duit saku dia.

haaa.

aku?

aku ada rm700 dulu,

pastu senyap2 withdraw rm650 pi joli.

pastu kena sound dengan abah, suruh aku ganti balik duit tu masuk bank.

sampai sekarang tak ganti-ganti.

sebab aku mana penah ada duit banyak-banyak.

tak sempat nak ada duit banyak, terus lesap aku joli.


apa-apa pun aku dapat henpon baruu.

yeahhhh.

ni la bakal hempom baru aku yang tak berapa nak baru.

nokia navigator yang ada peta-peta. kan aku ni fail bab ingat jalan. heee~

29 May 2009

pengumuman


handset ku nokia 6070 sudah disahkan tidak bernyawa lagi oleh doktor, setelah beberapa cubaan menyelamat dilakukan.

kan ku abadikan kenangan indahku bersamamu cik nok.

27 May 2009

tesis tak habis-habis. haish.

nak tau tak napa aku bersedih tak tak boleh tidur.
aku tensen pikir pasal tesis aku.
yup.
sampai sekarang tak siap-siap lagi.
orang lain risau supervisor kejar dorang suruh anta cepat,
aku pulak terbalik.
aku yang risau sebab supervisor aku lambat check keja aku.
aku tau dia sibuk.
dia kan ketua pusat bahasa tu.
tapi aku agak sedih la.
semua orang dah anta.
aku je yang tak antar-antar.
nasib baik dr.noraini baik,
takdala aku terasa sangat.

kan aku takleh tido last night.
tak dak keja, aku bukak facebook aku .
aku tak suka la facebook.
susah.
melambatkan laptop aku.
jadi, sebulan sekali je aku check fb aku.
tu pun kalau ingat.

aku belek-belek fb aku, tiba-tiba nampak account noni ku.
dah takda keja, takleh tido kan.
gedik gi antar komen kat dia.
hehehhe

nampak tak pukul berapa komen aku tu.
2.49am.
hahah.

lepas tu tadik aku bosan taktau nak buat apa, aku check la fb aku.
tengok, ada komen dari supervisorku.
hehehe.


lega sikit hati aku.
noni memang baik.
pandai betul ambik hati aku.
dia lambat check jadi dia puji la aku.
tapi serius.
memang sebelum ni aku tensen dengan tesis.
tensen+sedih.
tapi lepas tengok komen ni, rasa lega sikit.
thank you doc.
aku dah puji dia banyak-banyak kat penghargaan aku.
kot-kot boleh dapat A ke.
huuhu.
aminnnn.

makluman kepada semua

ok.
memandangkan inci adel telah memuji saya comel.
maka haruslah saya menempek gambar saya seketoi di sini.
abaikan mengenai janji-janji manisku untuk tidak menempek gambar sundirik di entri-entri aku.

dimaklumkan yer, bahawa untuk entri-entri seterusnya, tiada lagi entri bertulis.
hanya entri yang dipenuhi gambar-gambar perasan ku sahaja yer.

inilah akibat daripada memuji orang yang kuat perasan.
jadi bersedialah untuk melalui pengalaman muntah hijau yang teruk akibat melihat gambar comel ku.

tataplah muka ku ini.
tataplah wahai insan.

er. perhatian yer, baldi ada aku sediakan untuk korang muntah di sudut blog.
baldi yang kaler biru tuh k.
bukan yang kaler merah.
yang kaler merah tu, ada baju-baju aku rendam dengan softlan.
jangan muntah kat baldi tuh pulak ok.
sekian.

apahal aku takleh tido niiiiiiiiiiiiiiiii

skang sudah pukul 3.40am.
tapi mata aku segar bugar.
awat aku tak ngantok lagik hah??
bila aku tak ngantok, aku akan lapar dan makannn je.
masalahnya, aku ni dah malas nak masak pagi-pagi buta ni.
haisehhh.

meh ramai-ramai layan gambar syok seniri aku akibat takleh tido.






dah tengok semua gambar sakai aku?
haa.
ni amek masa kecelaruan minda akibat takleh tido.
memandangkan dah jarang sangat aku tempek gambar muka aku seniri kat suma entri-entri aku (yalah, sapa nak tengok aku, aku bukan lawa ponn),
nahh!
ambek ko gambar aku yang syok seniri lagi perasan ini.
tengokla sampai termuntah.
aku tau korang muntah sebab tengok muka aku yang tak baper nak selera ni kan.
takpa takpa
aku redho.
aku siap buat yang ada flash lagi, nak bagi korang geli tengok muka aku yang berminyak.
wahahahaha.
lepas ni, memang aku dah tak tempek lagi gambar aku untuk entri2 seterusnya.
lebih baik tempek gambar abu yang kurindui.
ye tak?
heeee~

ok ah.
aku nak paksa mata ni agar tutup dan nak paksa minda aku agar mimpi yang indah-indah.
babaiiiiiiiiiiiiiii

26 May 2009

a paparazi was caught for stalking.

sang artis sedang leka bermain dan tidak menyedari gerak-gerinya dirakamkan oleh lensa kamera

sang artis sudah menyedari gerak gerinya diperhatikan


masih membiarkan paparazi merakamkan gambarnya walaupun matanya tajam memandang tepat ke arah lensa kamera.


apa kah yang sedang cuba dilakukan oleh beliau. paparazi sudah mula kebingungan


nampaknya beliau makin dekat dengan tempat persembunyian paparazi. paparazi sudah cuak tak terkata


beliau semakin menghampiri paparazi ...

.
.
.
.
.

nasib paparazi yang malang itu tidak diketahui lagi selepas itu..



p/s: aku rindu budak ini. uwaaaaaaaaaaaaaaaa

cik fza bagi award ni


1. Copy award di atas & letakkan di blog anda.
fzalah. huhu. taktau name penuh.

2. Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini.
* kenal dia melalui frenster
* kakak dia juai tudung syria yang cun-cun
* anak buah dia comel sangat.
* rumah dia sebelah dengan rumah orang tuh
* awai bulan depan dia kawen. (hahah. ni aku tipu k).

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta @ hobi sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.
* Pemarah.
* Clumsy.
* Suka tido.
* Suka makan.
* Sayang sesangat kat family.
* Boross dan boroi.
* Suka haiwan.
* Suka cakap sorangsorang.
* Tak berani drive sorang2 walaupun dah ada lesen keta n moto.
* Pernah pack baju dalam beg nak pegi umah anak yatim sebab merajuk dengan abah

4. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka.
*TAMAU BAGI KAT SAPASAPA SEBAB AKU TAKDAK MOOD.

24 May 2009

cant think of a title rite now


what is your feeling when all the documents that you have typed which include some brilliant ideas (which is not that brilliant), and important sentences which took days to organize, dissapear just like that?


how do you feel about that?
huh?

i know what i might feel.
TOTALLY PISSED OFF.

yeah.
i would be feeling that way, if that hfcgasybgyus743 thing happens to me which is really happening to me!

sheet!!


brangelina

yer.
anak-anak murid sekalian.
bab kita pada hari ini ialah brangelina yer.
bab ni masuk exam akhir tahun ni.
jadi silah hafal apa-apa yang patut.



ni dia hot papa and mama



istana depa





shiloh dengan dua adik kembar dia




shiloh selalu dibandingkan dengan suri
tau dak sapa suri?
suri ni anak tom cruise dengan katie holmes.

suri pun comel.
cuma dia ni spoiled brat.
dimanjakan sangat.
tidur pun atas katil emas wooo.



hah.
ternganga anak beranak.




brad yang pening dengan kegilaan shi and z shopping



shiloh dengan zahara ni kalau keluar dengan papa dorang, memang rockers habis



kalau dengan mama, nampak ayu jerk.



shopping sesama



berderet..



uwarghh. shiloh yang sangat comellll.



anak teruna shopping dengan papa. maddox sangat hensem ok.



dengan papa lagik

aku hanya mampu merenung gambarmu.



shi tengah shopping dengan mama



ni kembar brangelina



ouh. the delicious brad. huhihu





999


aku dah jadi superhero tadik.
hehe.
takda la hero mana pun.

sebenarnya, tengahari tadi masa aku turun dari blok aku nak pegi pasar,
aku terdengar-dengar kucing mengiau.
aku cari-cari, ohh, kucing kat belakang blok aku ni.
ramai gak.
dalam 3-4 ekor.

ok.
lepas tu bila aku balik,
aku dengar lagi bunyi mengiau.
aku panggil-panggil, adala kucing ni datang kat aku.
aku pun, ohh. kucing ni yang mengiau.

pastu dengar lagi bunyi kucing.
aik. kat mana lak?
tengok-tengok.
laa.. terkurung kat dalam bilik stor.
dia dok wat muka kesian kat sliding door tu.

aku try bukak, tapi takleh.
kunci pulak.
camna la dia boleh masuk situ.

tengok badan dia, dah kurus kering.
dah berapa hari la dia terkurung situ.
aku kesian gila tengok.
walaupun dia bapak kucing yang buruk lagi berkurap serta pernah menggigit tanganku setelah aku memberikan ikan bilis goreng kepadanya, aku tetap tak sampai hati nak biarkan.

hm.
aku belek-belek keadaan bilik stor tu.
sebenarnya tu rumah yang dijadikan bilik stor.
aku tengok kat bahagian dapur tingkap terbukak.
jadi aku panggil-panggil dia dari dapur.

tapi aku dengar suara dia sayup sayup je.
mungkin bilik yang dia terkurung tu, pintu dia tertutup kot.
so, dia tak boleh keluar.

aku dah taktau nak buat camna.
kesian tu memang kesian.
nak pegi tanya pejabat mintak kunci, tapi hari ni ahad.
pejabat tutup.

perut lak dok sibuk nyanyi lagu jalur gemilang (kenapa mesti jalur gemilang? tah. i dong no).
jadi aku naik atas dulu untuk masak.
pas masak, dan makan.
bila nak minum air, tengok, air masak aku dah habis.

jadi turun nak gi amek air kat watercooler.
pas amek air, teringat lak kat kucing tadi.

gi kat bilik stor tuh, dia masih ada.
aku panggil je, terus jengul kepala kat tingkap sambil buat muka kesian.
hm takleh jadi ni.

aku try tolak sliding door,
aik. terbukak lak.
tadi takleh.

pastu kucing tu pun terus lompat kuar.
jalan pun terhuyung hayang.
cian dia.

pastu nak ikot aku lak.
aku takot dengan dia ni.
suka gigit aku.
aku shuhh shuhh pun still ikut.

haa, sekali aku curah dengan air yang aku ambik tadi.
baru lari lintang pukang.
sian dia.
mesti lapar tuh.
takpa la.
asalkan dia dah tak terkurung lagi.

sekianlah ceritaku yang maha boring ini.

aku yang pemalas.


tetiba aku rasa bangga dengan housemate aku yang dulu, kak syida
umur baru 23 dah buat phD.
kos sains nuklear.

apsal la aku tak sepandai dia.
huhehuhe.
aku ni hanya pandai makan, tidor dan gosip saje.
dan berbelog.

ada bran??

44 perkataan

23 May 2009

presenting the two cuties

inilah dua ekor budak yang aku tengah mengasuh tu.
hehe.

dorang ni baik.

tak nakal.

senang jaga.
mama ngan papa dorang balik kampung jadi aku tolong jadi mak tiri dorang.



napa aku rasa macam ada orang nak marah aku je pasni.
baik aku larik laju-laju sekarang.
lariiiiikkkkk


22 May 2009

bising tau dak?!


geram gila dengan orang yang dok race keta tepi jalan blok aku ni.

bodo gila.
sakit telinga aku tau tak!

aku yakin keta-keta race tersebut mesti keta wira, iswara ai robek ke, tak pun proton saga.
semua keta malaysia ja.
tapi berlagak nak mampos.

lain lah, kalau ko bawak skyline ka, fair lady ka, lamborghini gallardo ka.
mau aku turun bawah jadi tukang sorak pompom girl.

BISING WOIH.
aku nak bertenet dengan aman pon tak leh.

penat aku baca

Boss berkata kepada Secretary : Kita akan outstation selama seminggu, jadi
aturkan segalanya.

Secretary menelefon Suaminya : Untuk seminggu boss saya dan saya akan
outstation, awak pandai2 jaga diri nanti...

Suami menelefon Buah Hatinya : Isteri saya akan outstation selama seminggu,
jadi mari kita habiskan masa bersama-sama....

Buah Hati menelefon Murid tuisyennya : Saya kene bekerja selama seminggu,
jadi awak tak perlu datang untuk tuisyen...

Murid tuisyen tersebut menelefon Atuknya : Atuk, untuk seminggu saya takde
kelas sebab cikgu saya sibuk. Mari kita habiskan masa bersama...

Atuk (the 1st boss) menelefon Secretary : Minggu ni saya nak abiskan masa
bersama cucu saya.. Batalkan outstation tuh...

Secretary menelefon Suaminya : Minggu ni boss saya ade kerja, kami dah
membatalkan outstation tu...

Suami menelefon Buah Hatinya : Kita tak dapat nak habiskan masa bersama
untuk minggu ni, isteri saya dah membatalkan outstationnya..

Buah Hati menelefon Murid Tuisyennya : Minggu ni kelas tuisyen mcm biase.

Murid Tuisyen menelefon Atuknya : Atuk, cikgu saya cakap minggu ni saya kene
pergi kelas tuisyen. Sori, saya tak bleh temankan atuk.

Atuk menelefon Secretary : Jangan risau, minggu ni kita outstation. Jadi
uruskan semuanya..

haish....korang bace ulang2 je la smpi penat! hehe.
:P

award dari cik wani



yup. aku telah menghadiahkan award kepada diriku sendiri.
eheh.
tak de lah.
his.
agak keliru apabila nama sama. sama nama. kan?
setakat ni follower aku nama WANI (nama yang paling elegan lagi stylo) dah ada dua orang.
zawani dan syafawani.
mueheheh.

award ni diberi oleh cik syafawani.
thanks yer wanie.

untuk pengetahuan semua,
cik syafawani ni sekelas dengan aku masa srk st anne's convent dulu.
pastu bila masuk menengah, aku pindah sekolah lain
dan cik wanie masih setia bersekolah di smk st anne's convent.
lepas tu terus tak jumpa.

alih-alih, gedebuihh! suka hati la kan, aku nak buat sound effect sikit.
jumpa kat UKM ni.
huhiii.
dia ambik english language studies
aku ambik english literature.

hehe.

Aku nak bagi award ni untuk mereka di bawah.

.adah.

.anis.

.cda.

.adel.

21 May 2009

baby sitting.


ouh.
aku agak teruja ya kawan-kawan.
sebab aku akan mengasuh dua ekor budak yang comel.
takut jugak sebab ni 1st time jaga anak orang ni.
mama dia mintak tolong jagakan.

kecik lagi baby 2 ekor ni.
nak kena belajar bancuh susu nih.

takpe, nanti akan aku upload kan gambar-gambar ceria mereka okeh.


coincidence or what??

aku bosan betul malam ni.
jadi aku bercuti-cuti malaysia ke blog orang lain.
lepas tu aku singgah jap rehat kat satu blog ni.
letih kan.
pastu baca entri-entri dia.
scroll ke bawah lagi kan nengok older post.
lepas tu nampak video klip ni.
erm. klip wonder girls.
wonder girls ke wonder pet?
serius dulu aku dengan kekawan aku dok cakap pasal wonder pet ni, aku ingat group wonder girls ni lah.
apasal la nama nak dekat sama??
ok. bagi yang tak tau, wonder girls merupakan sebuah kumpulan dari korea yang dianggotai oleh lima orang gadis (eceh. poyo lak rasa guna 'gadis') yang pandai menari.
ok. berbalik kepada realiti.
aku tengok lak video klip tu kan.
memang sangat comel sebab tunjuk ada sorang budak kecik ni berjoget tak hengat mengalahkan grup wonder petgirls (hambek ko. aku gabung terus) ni.
pastu sambil dok tunggu klip tu loading kan.
aku refresh la dashboard aku.
tengok-tengok ada TIGA blogger yang post klip yang sama, tajuk yang sama, cerita pasal budak ni.
yang pasti tiga blogger tiada ikatan pertalian bau-bau blogger hokeh.
aku pun, 'aik?'
hm. musim kot??
atau adakah ia satu kebetulan atau apa??

kami

ni kawan aku.
nama dia saadah.
sapa-sapa nak ngorat dia, sila taip ON TEMAN dan hantar kepada nombor boipren nya ok.

Semoga berjaya!



20 May 2009

pakai public phone je lah


geram dengan handset aku ni.
tak habis-habis buat perangai.
yang satu ni, bila cas dia tak detect.
mungkin charger tu yang bermasalah kot.
charger ni pemberian seseorang lepas dia menjahanamkan charger aku yang dulu.
aku dengan bongkak dan riak suruh dia gantikan charger baru yang original.
takmau pasar malam punya hokayy.
sebab dia dah rosakkan aku punya, jadi aku hukum dia sikit.

sekarang charger tu sudah gilos.
mungkin benar dia telah beli di pasar malam.
urghh.

satu lagi handset aku, bateri asyik kong.
cas tak sampai 10min sudah full.
haiseyyy.
pastu suka sangat hang.
hang suka sangat hang kan.
mai aku ketok sikit.
baru betoi kot.

lepas ni nak cari pda pulak la.
sapa-sapa nak sponsor aku??

19 May 2009

aku bosan ahh


aku bosan ah dgn orang yang tulis blog, satu haram pun aku tak paham.
macam dia dok dalam dunia jaa.
katak puru menggerutu bawah tempurung kelapa yang kemik.
apa ko ingat, ko sorang ke yang dok baca blog ko tuh?
aku tak follow kang baru tau.

sambungan ke times square

aku tak tau la,
kenapa bila aku nak letak caption sikit untuk gambar di bawah tu,
habis jadi berterabur gambar-gambar yang dah aku susun.
mengong betul.

sebenarnya aku nak tambah sikit.
memang berbaloi kalau shopping kat times square.
memang kena la dengan bajet aku.
(jangan tanya berapa aku habis. biar mereka bertiga saja yang tau)

kena pulak dengan aku yang akan jadi gila meroyan bila tiba bab shopping.
hehe.

and as for my girls.
adah . cda . anis .
i had so much fun with you guys.
it's kinda sad thinking that we will gonna be apart soon.
but it's ok.
we can still be besties even we are far apart.
right?
;)

luv ya.
muacks.

18 May 2009

bergedik di Times Square


akhirnya.
berjaya jugak meng upload gambar di times square.
aku malas nak letak caption kat gambar.
nak susun ikut kronologi ni pun leceh gila.
jadi korang tengok je lah gambar-gambar nya ok.

aku, adah, cda dan anis bertolak ke times square dalam pukul 12pm.
dan sampai ke ukm dalam pukul 8pm.
heeee~