31 May 2009

henpon baru yeayy


yeay! nanti dapat henpon baru.

hahah.

selamat tinggal henpon gedabak yang berat macam bata ini.

heeee~


okla.

bukan henpon baru pun.

macam biasa la, dah nasib aku dapat henpon yang diwarisi daripada generasi sebelumnya.


tapi takpa.

henpon tu abah baru pakai berapa bulan ja.

masih baru lagi.

design pun chantek.

aku suka yang slide-slide ni.


lepas tu kan,

heee..

nak cerita sikit ni.

diam-diam tau.

jangan cerita kat orang lain, terutamanya mama aku.


mestila ada sebab kan,

kenapa tetiba abah bermurah hati nak bagi henpon dia tu kat aku.

sebabnya, macam biasala, dia nak beli yang baru.

nak beli PDA.

aku pun menyokong padu la kan.

sebab kalau tak, tak dapek daa hempon baru.


banyak kali gak la abah tepon aku sebelum ni,

tapi aku bz jadi takleh jawab.

jadi aku akan call mama, tanya kenapa abah call?

abah pulak cakap, 'sajalaa nak sembangg'

aku pun, 'ok'


pastu tadi dia tepon lagi.

kali ni aku tak bz, jadi aku jawab la.

dia tanya dulu pasal study aku kat sini apa suma,

lepas tu baru masuk isi-isi penting.

heee~


'caq, abah ingat nak beli PDA'.

'yaka?'

'ya. jenama acer. abah dah survey dah'

'ha.ok la tu, PDA buleh wat macam-macam. abah nak buat kerja abah pun boleh pakai excel dalam tu'

'haa.. tula abah dok pikir-pikir. rm1800. ok ka?'

'ok kot. abah dah survey-survey ka, cari hat (yang) paling murah.'

'dak. abah berkenan hat tu. ingat nak amekla. bayaq bulan-bulan'

'tapi tula takut nanti mama dok bising. amek kucing baru pun dia bising, tambah beli henpon baru'

'hm, tula.. takpa, mungkin nanti dia ingat PDA abah tu hempon lama kot. dia tak perasan kot'

'eh, dia perasan. PDA tu kan besaq sikit. lagipun henpon lama tu nak bagi kat kakcaq.'

'oh, tula, hempon yang satu lagi ni pun dah mula wat perangai dah ni'

'nanti abah abaq (gitau) la kat dia, ni PDA made in china ja. harga pun dalam 300-400 ja'

'ha. buleh gak. abah kata la, henpon caq pun dua-dua dah rosak. abah kesian kat kakcaq tak dak henpon. tu yang abah nak bagi henpon lama abah kat caq'

'ha.. tula. abah dah habaq dah kat dia hempon caq rosak. jadi nak habaq la ni, caq jangan dok pi cerita kat mama plak. kita abaq kat dia PDA ni made in china. murah punya'

'haa. buleh-buleh'

'tu yang abah dok call-call tu. abah call time mama takdak sebelah. takut dia dengaq.'

'oh.. patut laaa'

'pastu ingat nak amek plasma tv satu'

'isk abah ni. baik abah pilih salah satu je. plasma tv ka PDA. nanti mama bising tak larat dengaq'

'takpa. pandai-pandai la abah nanti. caq pun kena tolong abah jugak la. tolong cover'

'hm. okey2. bulehnyaa'

'okey. abah nak pi survey PDA tadi sat. ok. assalammualaikum.

'waalaikumsalam'


haaaa.

menyengih aku lepas letak tepon.

dapat henpon baru, yeay!.

hehe.

em. sedikit informasi yer, abah aku pun BOROS tahap cipan, SAMA seperti anak perempuannya ok.

jadi, kami selalu berkomplot untuk menentang mama ku yang PENJIMAT tahap cipan SAMA seperti anak lelakinya yakni adik aku.


banyak bendalah abah aku ni beli kat rumah tu.

set sauna la, pengurut kaki la, tilam yang ada batu-batu jed la.

semua yang merapu-rapu.

pastu mama pun bising la satu rumah.

hadoyaiii.

bila bising, mula gaduh-gaduh, pastu merajuk.

pastu abah insap kejap tak jadi boros.


pastu JADI balik.

hehehe.

memang macam aku.

dia beli barang kat pasar pun macam nak wat kenduri wooo.

padahal kami 4 orang ja kat rumah.

pastu mama BISING lagi.

hadoiyaaii.

abah pulak merajuk.

hahaha.


kelakar betul bila ingat balik, aku ni boros SEJIBIK macam abah.

adik pulak, GILA JIMAT macam mama.

dalam bank depa dua, memang ribu riban weii.

adik aku tu. fuhhh. dalam bank dia ada rm7500 wehh.

duet simpanan sekolah, duit raya, duit saku dia.

haaa.

aku?

aku ada rm700 dulu,

pastu senyap2 withdraw rm650 pi joli.

pastu kena sound dengan abah, suruh aku ganti balik duit tu masuk bank.

sampai sekarang tak ganti-ganti.

sebab aku mana penah ada duit banyak-banyak.

tak sempat nak ada duit banyak, terus lesap aku joli.


apa-apa pun aku dapat henpon baruu.

yeahhhh.

ni la bakal hempom baru aku yang tak berapa nak baru.

nokia navigator yang ada peta-peta. kan aku ni fail bab ingat jalan. heee~

3 comments:

miss jiejie said...

salam kenal ..
new stuff here !!
Adew baju baru².!!
howt stuff !!
Murah² !!sile singgah !!=)
first came first serve !
tq

sHaRiFah aNis zAriTh said...

wua..
best tuh waniey!
aku ni boros cam mak aku.
ada ja kami dok berkomplot nk menghabiskan harta.
ngeh3..
:P

waNiFarees said...

wuaaaa... besnya ayah hg suka shopping...


HoHooHoo... wei, lama aku tunggu hg punya entry nih..