05 May 2009

abu si kucing gedikku

aku tak update pun kan pasal anak kucing aku tu. hari tu masa aku memula balik, terkejut gak ah tengok dia. gemuuukk dan dah besar. si abu ni kacukan kucing hutan. jadi perangai dia pun macam kucing hutan gak la. ganas tak tentu hala. gigi pun tajam pelik. gigit tangan aku sampai berdarah.

tapi cerdik dia ni. dia ni tak mengiau-ngiau macam kucing lain. kalau aku panggil, terus dia lari-lari datang kat kaki aku sambil gigit-gigit. memang susah gilalah nak dengar dia mengiau. pastu buas+nakal dan supa dupa hyper active. abah aku kata perangai abu macam perangai aku. muahahah

ibu abu dulu jenis macam ni.
kucing ni kalau nak bela kena ada lesen woo.. aku tak tau la kawan abah aku tu ada lesen ke tak. abah aku ambik abu kat kawan dia tu la. ambik sejak umur 2minggu lagi. kucing ni dijual dengan harga yang paling murah rm1500 sehingga rm15 000 bapak mahal kan! kalau nak yang murah sikit, boleh gi ambik kat orang asli. dorang tangkap kat hutan. dorang jual rm800. bagi aku masih mahal. hehe.


mari aku tempekkan gambar abu gedik ini.

muka tengah cuak tengok bola bermuzik yang abah beli untuk dia.
orang beli utk dia main, tapi dia takut pulakk.
padan muka kau abu.
baru la ko jadi diam sikit bila tengok bola tu.

aku suka gila bola ni.
dia melompat-lompat dengan sendiri bila tekan punat dia.
pastu siap ada lagu crazy frog lagi tu.
ada lampu lip lap lagi.
bukan sahaja abu, aku pun jakun gak bila tengok 1st time.

tengok, bila lampu tutup, bilik aku dah jadi macam disko.
bolehla aku clubbing dengan abu lepas ni berlatarbelakang kan lagu crazy frog

eleh. dah aku off kan bola tu.
berani la kau lalu lalang.
kalau tak, jangan harap daa..
jadi pasif teruss..

sedang mengganas dengan soft toy yang aku bagi, yang aku beli di living cabin, yang aku buat hiasan kat meja solek aku.
huwargggghh!
tak pa la abu, ko robek la mainan tu puas-puas.
jangan ko robek kaki aku sudeyy.

abu jilat montot.
hehe

dok main tali kamera.
memang dia tak reti dok diam.
kalau nak tengok dia duk diam,
tengok masa dia tengah berak, makan, tidur, jakun tengok bola ajaib.
hehe

k dah,
itu je pasal abu.




5 comments:

AmY-AdLi said...

comelnye abu...hikhik...

adel said...

wanieyy..comey kucheng ko..jom kaawenkan ngan kucheng aku kat umah,,heheheh...

wanieybintang said...

amy, comel mmg comel, tp skali dia gigit, fuhhhh. Tuhan je yg taw sakitnye..

adel, kceng ko jenis ape? bleh je nak kawenkan tp kne tggu abu cukup umur dulu r. dia br sebulan.takut nnt kawen, cerai berai lak sbb dia xpandai lg nak menguruskan hal ehwal rumah tangga.

LuLu said...

haha comey je kucen tu :)

wanieybintang said...

lulu, tengok je comel tapi ganasss