17 November 2012

Update.

Assalammualaikum.

Sihat ka semua? Aku tak sihat. Suara takdak. Nak bercakap pun payah aih. Dahla suara takdak betul-betul masa aku pi jenjalan Seremban-Melaka-Johor. Hari pertama nak bangun gerak pi Seremban, terus takdak suara. Adoi. Sebelum tu sakit tekak ja. Tapi takpala, suara tu memang takdak tapi sakit tekak dah hilang, batuk pun dah kurang, demam pun tidak. Alhamdulillah.

Tadi pi ambik kek baldu merah (red velvet) dengan durian crepe yang aku order haritu dekat kat kak lynna. 5bijik durian crepe, rega dia rm10 tambah red velvet saiz kecik rm8. Jadi, total rm18. Pi ambik dekat nasik lemak mami belakang taman aku tu. Tersembang lama pulak dengan kak lyna tu. Hehe. Dengan takdak suara pun, gigih jugak nak bersembang. Aku baru pertama kali beli dengan dia. Terjumpa page dia kat Fb. Tengok-tengok dia pun duk Kulim jugak. Dekat pulak dengan taman aku. Senang la nak kutip kek yang aku order. Susah jugak nak cari durian crepe kat Kulim ni. Sebab tu bila aku tau dia ada buat, terus aku order. Ampa tau dak durian crepe camna? Gambaq nya aku malas pulak nak upload. Haha. Cepat pi google. Sedap jugak. Inti dia memang rasa durian. Kak lynna cakap,durian campur custard. Red vekvet pulak aku pilih topping dia, cheese cream. Nyummmm. Sedappp. Tapi manis. Aku ni tak boleh tahan manis sangat. Tapi adik aku cakap tak manis sangat pun. Mungkin spisis aku tak boleh makan benda manis banyak-banyak. Lepas ni, aku nak order pavlova pulak. Haha. Yang best sebab akak lynna jual yang dalam saiz sederhana, so tak payahla nak beli sebijik terus. Kang tak habis. Lagipun, aku nak rasa je macam mana. Memang dah masuk dalam list aku semua makanan manis ni. Durian crepe, macarons, pavlova dan red velvet. Jadi semua dah aku rasa kecuali pavlova. Tadi dah cakap kat kak lyna, nak pavlova pulak pasni. Kak lyna cakap, no problemmm. Hihi. Kak lyna banyak buat kek yang lain dari lain. Tu yang buat aku tergoda abes. Haritu tengok dia buat kek orange moist cake. Macam best ja. Selalu makan kek oren yang kering biasa ja. Tak pernah makan yang moist lagik. Tiramisu pun dia buat. Habislaa, gemukla sayeee. Hehe

Esok, pi jogging lah. Tapi erm. tapi tempat jogging tu , emm. isk. Takdak apa lah. Em. taktau dah nak cerita apa. Haha. Padahal ada benda nak cerita. Tapi malas nak menaip dan upload gambar. hahaaa. Maaappp.

Okey, nak tengok The Kardashian's Family sat. Bye.

1 comment:

Scha Nur said...

salam,

scha dah lame caru durian crepe ni kat kulim, boleh bagi num contact kak lyna tu x?

thank waniey

http://thesechano.blogspot.com/