12 November 2011

Lama pulak tak buat tag

Assalammualaikum. Entri aku kali ni adalah berusurkan tag. Boleh aku buat ayat gitu? Hehe. Dah lama betul aku tak buat tag. Kali terakhir buat tag, pun aku tak ingat bila. Kali ni aku nak tunaikan tag adik Masjue kita ni. Mahap yer dik, kak tunaikan lambat sikit.

Here are the rules to follow:
1. Post this rules.
2. Write 11 things about yourself.
3. Answer the question the tagger set for you.
4. Create 11 new question for those you want to tag.
5. Choose 11 blogger to be tagged and link them to the post.
6. You're not allowed to tag back (I mean to the person who tags you)

1. Done.

2. Write 11 things about myself.

(1) Aku tak suka susu. Boleh muntah kalau terminum susu, terbau susu. Tapi susu creamer aku boleh minum. Susu dutch lady atau susu tepung yang dicampur dengan milo, teh, horlicks aku boleh terima. Susu yang memang plain susu, aku takleh terima. Yucksss!

(2) Semalam aku pegi buat medical check up, nurse tu cakap BMI aku ideal. 21.5. Dan masa timbang berat, berat aku dah turun 3kg. Yess. hehe. Sekarang dah 51.3kg. Tapi encik boroi masih jugak kelihatan sipi-sipi. Nyah kau, si boroi. cisss!

(3) Semasa memandu, aku tidak suka membunyikan hon. Kereta tu buat salah camna pun, aku hanya brek je, dan tak tekan hon. Baik kan aku? Hehe. Aku cuma takut kalau aku bunyikan hon, nanti depa terkejut pastu gi langgar kereta lain pulak.

(4) Aku ni jenis bangsa yang susah nak hafal jalan. Dengan itu, baru-baru ini Abah telah membelikan satu GPS untuk aku. Yeayyy! Mekasih Abah. Memang menatang tu sangat-sangatlah berguna bagi ku. Yang paling best, GPS tu boleh trace/detect speed trap ni highway. Ngeh3. Kalau ada speed camera dikesan di highway, dia pun cakaplah, speed camera area. pastu bunyi bip bip bip dan pempuan tu (suara dalam GPS tu) nasihat kat aku 'please observe your speed limit' sambil tunjuk speed limit kat skrin gps. hehe

(5) Aku tak suka bercakap mengenai politik.

(6) Aku tak suka tengok perempuan mencarut di khalayak umum.

(7) Aku adalah anak perempuan tunggal dalam family.

(8) Aku suka merapu. Mengarut dan merapu bersama rakan-rakanku yang tercinta. Eh, rindu pulak aku kat housemate2 ku dulu...

(9) Aku sayang sangat dengan haiwan. Tak kira lah apa jenis haiwan sekalipun. I will get emotional when it comes to animals. Tadi di pasar aku ternampak anak kucing ni jalan terjengket-jengket. Kaki dia bengkak. Kesiannya aku tengok. ;( Pastu keadaan dia macam lost. Aku pun mengorbankan lah bihun yang aku beli untuk breakfast aku dan bagi kat dia. Tengok dia makan, terus aku rasa happy. Takpa lah, aku pun beli 3 bungkus bihun goreng untuk aku seniri (gile buruk lantak). Apa salahnya berkongsi dengan makhluk Allah yang lain jugak.

(10) Ada orang cakap muka aku macam Misha Omar. Aku pun taktau sama tang mana. Dah aku tak tau nak letak apa dah ni. So, terkeluar statement perasan di situ.

(11) Aku suka makan sushi. Hari hari beli sushi. Sushi yang seafood punya sedap. Sotong, ketam, udang, siput. nyum nyum.


Rule 3

1. Awak marah tak saya tag awak nie?? ehe :p
Marah gila sampai rasa nak cium kamu. Kih3. :p

2. Your fullname and story sikit pasal your beautiful name tue. 
Full name? Nur Shazwani. Rasa macam dah ramai je nama wani ni kan. Tapi aku nak cam samada kawan-kawan aku ni alert pasal aku ke tak, senang je. Tengok camne depa eja nama aku. Selalu yang tak berapa alert ni, suka eja 'syazwani'. Di situ kita boleh tau ke elertan mereka ye.

3. Produk muka apa yang you guna. promote sket boleh?
Produk muka? Pakai yang murahan je noks. Oxy daily wash je. Pastu aku suka sapu ubat gigi di seluruh muka. Nak mengecutkan liang-liang lahad eh, liang-liang roma di muka ku. Dari dulu lagi aku suka buat. Aku saja la bereksperimen, camna rasanya kalau sapu ubat gigi di muka. Ada yang rasa pedih, ada yang rasa nyaman. Bergantung kepada jenis ubat gigi. Kalau colgate, rasa pedih sikit. Darlie okey. Selepas beberapa tahun aku buat, baru aku tau penyanyi antarabangsa Cher pun, tiru aku. Aku nak saman dia boleh?

4. Binatang yang paling you tak sampai hati nak makan.
Okey je makan semua. Cuma tak sampai hati makan hati ayam. Sebab aku memang tak suka makan organ-organ haiwan.

5. Fasha Sanda or Memey Suhaiza? hahaha
aku pilih hahaha. boleh?

6. Kalo ada duit RM 100 000, you nak buat ape dengan duit tue?
Eh, banyak kot. tak tertaip di sini

7. Tabiat tidur you yang pelik. yang pelik ok. hihi
Aku suka tidur atas lantai tanpa beralaskan tilam.

8. Kalo rase nak kentut sangat2 kat tempat yang ramai orang cth kelas, apa you nak buat? hahhaa. jahat sungguh aku.
Kentut je la. kalau tak rasa nak kentut sangat pun, aku tetap kentut gak. Pas kentut, pura-pura borak dengan muka yang sangat serius.

9. Watak movie yang you minat sangat.
Buat masa ni, robot dalam real steel. robot yang baik tu. aku lupa nama. hehe

10. Nama your blog and the reason why you chose tat name.
Pernah cerita dah. Panjangggg ceritanya. hehe. aku pendekkan, aku dulu suka melukis bintang, jadi di ukm, member gelarkan aku wanieybintang.

11. Pendapat tentang blog Si Kurus nie. nak kutuk pun takpe. hihi
Blog si kurus best sebab beliau jujur dalam meluahkan bait-bait perkataannya. Ceewahh. hehe.yer, beliau jujur dan tidak plastic seperti sesetengah orang yang suka sangat nak pura-pura dalam blog dorang.

Yeay. siap dah sume.

*Aku tak mau tag sesiapa. hehe

1 comment:

Miss Masjue said...

yea! tenkiu kak.ehehe..
kak,xbaik tidur atas lantai xberalas.
tak baik untuk tulang :)
tapi lantai simen je laa..
hehe..jujur ea?iyelah tue..ahaha
btw, tahniah berat dah turun..yea >.<