09 September 2009

TAJUK: 3days update.

benci la blog aku ni.
takde tempat nak taip tajuk.
tpakse la aku buat seniri tajuk dia.
.
dah lama gak kan aku tak update.
kekononnye mood aku hilang kan.
sebetulnya memang hilang pun.
.
aha.
nak tau napa?
gaduh dgn laki laaa.
biasala aku ni.
asal gaduh dgn laki ja,
xda mood nak update blog, fb.
rasa mcm nak delete pun ada.
bila dah baik,
sayang plak nak delete.
mengada gilaa.
.
hari tu genap 3 SEPT 2009.
genaplah 3 tahun hubungan kami.
:)
alhamdulillah.
walaupun gaduh banyak,
maki-maki pun banyak.
sempat putus selama 2/3 bulan.
masih jugak bertahan.
aku harap, sampai ke jinjang pelamin hendaknya.
ecehhhh.
.
yg lawaknya,
pada 3 sept tu,
aku dgn dia gaduh lagi.
aku ni mmg kuat cemburu sikit.
huhuh.
tetiba aku buat perangai nak paswod ym dia.
yg dia lak tanak kasi.
oooo, dia ada paswod aku.
aku takda paswod dia.
sungguh tak aci.
geram gilee aku.
aku kol dia,
cakap sikit-sikit,
baru aku nak start gado,
terus dia letak phone.
arghhhhhhh.
memang aku bengang btol,
kalu dia letak camtu je,
.
aku mcm biasa, off terus hanphone.
tapi mcm biasa la kan.
off tu, pastu on balik nak tgk dpt msg pe.
lepas kul 12 am aku on balik.
dpt la msg annibeseri dari dia.
dan 7 missed call.
hahah.
padan muka kau.
pastu aku off balik.
.
esoknya, dia masih tamo bg paswod ym dia.
gado lagi.
aku kol2 dia tak jwb
sampai telan kedit aku wpun dia tak jawab.
ini SUDAH MENDATANGKAN MARAHHH.
dahla aku ni miskin nak topup phone.
pastu aku kol guna fon umah.
lepas 4x kot,
baru dia jwb.
aku tanya, napa xangkat.
bleh tak die cakap camni.
'saja malas nak angkat'
.
hak elaaaaaaaaaaaaaaa.
memang sengaja mamat ni nak kasik aku mrh.
aku hempas fon,
aku pi off hp,
aku cabot simkad.
sedar tak sedar,
aku pi patahkan simkad tu campak dlm tong sampah.
.
aku mmg hangen tahap apa ntah mlm tu.
bersepah bilik aku, aku campak suma bantal.
heheheh.
.
pastu esoknya, aku dok pk
nak tuka number terus atau nak g save balik je nombo lama tu.
kekonon nak tuka terus, da xmo contact dia laa.
tapi no aku tu cantikk.
aku beli mahal tuh.
sayang pulak.
lagipun, kat tempat2 keja suma, aku bagi nopon tuh.
kot dorang call ke.
eceh, banyak btol alasan aku kan.
pastu aku dok umah, aku cuba lupakan pasal sim tu.
wat keje umah sume.
tetibe bunyi fon umah,
abah aku angkat.
pastu abah dok membebel sorg2 cakap,
nak kol tu, pastu xnak cakap lak.
hahaha.
mesti dia tuu.
.
tau pun takut.
pastu aku wat bodo je.
tak contact dia pun.
sampai 2hari, baru aku kol dia curi fon abah.
soklan 1st dia tanya,
'awat off hp?'
aku cakap ar, sim dah patah.
masa tu aku da tak marah dah.
hehehe.
bila aku cakap sim dah patah
dgn nada serius ok.
boleh dia gelak.
dia cakap aku ni gedik pth kan sim.
alaa.bio la
dah aku tga mrh.
aku serius, dia gelak lakk.
pastu aku tanya la, katna maxis center,
nak pi save balik nombo tu.
pastu, baik hati, nak buatkan utk aku.
eleh, nak pujuk aku ah tu.
takpee.
aku bleh wat seniri.
.
lepas tu,
lusa tu, aku gi seniri sorang drive keta.
1st time ok, aku drive sorg.
dan aku berjaya.
hahaha.
.
tapi pegi tu tgk ttp lak.
so pegi keesokan harinya,
dan berjaya.
kedai bukak.
hahah.
.
bile aku on, dapatla msg2 dari dia.
mintak maaf bagai kan.
aku pun da dpt paswod ym dia.
actually, masa tga gado tu dia da bg sbb taktahan aku dok desak.
hahah.
takde mende pun kat ym dia.
dia sja tamo bg paswod sbb aku ni dok mintak sgt,
sbb tu dia tamo bg,
bleh tak camtu.
.
pastu hai seterusnya,
adik ai balekkkk..
hehehks.
best2.
mcm biasala, suma pakat berebut stesen nak tanya dia.
masa tga bebuke tu,
aku tanya tak abis lg soklan kat dia,
abah dah potong aku tanya soklan len plak.
ciss.
tak ikut turn betoll.
pastu baru adik nak jwb,
mama tanya mende len plak kat dia.
mmg berebut2 nak tanya,
heheheh.
biasala 2bulan xbalik.
.
esok tu,
kami kuar.
mmg cita2 aku nak bawak dia p giant.
hehehe.
dia tak penah tgk n pegi giant ok sejak giant dibuka dulu.
betapa lamanya dia tak balik.
so, gi giant, dapat paw baju satu.
hehehe.
masa pegi tu, aku kasik can dia drive kan.
sbb katenyee, rasa tercabar aku dah cekap.
kire mse pegi tu aku drive,
balik dia drive.
. hari seterusnya kua lagik.
pau kemeja lak kat dia.
ngeehehehe.
aku rasa nak paw shawl lak kat dia.
pastu topup.
pastu,
cukuplaa..
hehe.
sian gak kat dia.
dia kan adikku.
ahaha.
.
ala, nnt dia dpt ptptn.
aku paw lagik arr.
oooo, bagi hadiah kat awek takpeee.
kat aku tak leh plak.
siap nak bg bunga lg kat awek,
suh aku pilih.
aku suh bagi bunga konvo aku tu jee.
siap dah balut sume.
dia pun teruja la kan.
dia kata bleh save bajet dia.
skali dia p tgk terus keciwa.
yela.
bunga dah kering siap kelopak dah jatuh separuh,
kaler kuning plak tu.
hahahaha.
.
alaaa, bg bunga plastik je la dik oiii.
.
pas balik tu,
mlm tu, lepas terawih, terus kami kna basuh keta.
abah suh.
penat gile.
gi bejalan2, pastu balik tlg mama masak,
pastu mlm pi teraweh,
pas balik, dok sental tayar keta lak.
lotihhhh.
.
yg adik plak, masa basuh tu,
kekonon sakit perut la apa laa.
pastu masuk rumah pi berak.
alasann ar tuhh.
yg aku mcm bengang sikit kan.
dok tga basuh keta pun dok msg2.
hak ela.
wa tau, lu baru ada awek.
tapi agak2 ar kan.
.
mmg hp tak lepas dari tgn arr.
adoilaa
aku tau la dia pi masuh ruma konon nak berak,
padahal gayut tepon.
.
pastu aku seko2 je r dok basuh,
dgn di awasi oleh abah.
heheheh.
pastu dia ni kekonon pas abes berak,
datang kat aku dok arah2.
'ni buat keja, cepat-cepat laa. orang bayar gaji, keja malas!'
'ni ha, sental kat sini, kotoq lagi nehhh'
.
aku geram, aku sembur air kat dia.
padan muka.
hahah.
.
aku nak upload gambar.
tapi aku tau, kalau aku upload
nanti mesti entri ni jadi bengong,
spacing jadi berdabel-dabel.
so, aku akan letak gambar-gambar di entri seterusnya ok.
.
jumpa d entri seterusnyaa.
tata

3 comments:

~♥ cik intan® said...

.klaka la kakak bintang neh
.kem salam adik ek
.mahu jadik adik iparmuuu
.wahh bestnyee dpt munge!

waNiFarees said...

Hahahhaa!! weh.. aku ingat aku sorang ja cam tuh.. marah2, tutop hp.. on balik, tengok msg n miskol, tutop balik..

pastu tipu kenkonon dah delete suma gambaq la...

anyway.. thanx a lot utk entry nih.. kira aku macam pompuan biasa ja la..

saadah saadun said...

kesian beliau weh..
namun..

KITA SERUPA..

ahahahahahahaha