20 January 2012

So Random

Assalammualaikum !!


Fuh, lama siot tak update blog.  Sebabnya adalah malas campur sibuk. Sibuk dengan urusan peribadi dan kerja. Kali ni pun nak update secara rawak sahaja. Benda-benda yang aku rasa menarik je, aku nak senaraikan. Jom tengok.


- Hari tu aku pegi PetShop, aku tengok seekor hamster yang masih hidup sedang dimakan secara beramai-ramai oleh rakan-rakannya. Scaryyyyy. Aku ingatkan dorang tengah buat apa berkerumun ramai-ramai. Sekali aku angkat sekor, tengok ada darah di mulut hamster tu. Huhu


- Aku masih tak boleh mengawal nafsu berbelanja aku. Beli dengan sesuka hati dengan gaji yang dah dua kali dapat.


- Aku sedang berdiet dengan gigih. Jogging dan sit up dan Alhamdullillah, perut semakin mengempis. Ho yeahh!


- Dah agak banyak perkataan Mandarin yang aku dah hafal. Hen Haoooo.


- Aku beli lens baru ganti lens serigala (kata murid) aku tu.


- Hari tu, Oranje buat hal, tayar tetiba kempis, dan hari lain pulak, remote control alarm kereta tak berfungsi. Dan alarm berbunyi sangat kuat tanpa henti di sekolah. Nasib baik, cikgu-cikgu semua prihatin dan datang membantu. Oranje, jangan buat hal please sayang..


- Mula aktif membeli baju kurung.


- Mula aktif membeli kasut.


- Wishlist dah tercapai dua. Samsung Galaxy S (Got it), Netbook (Netbook Samsung yang masih baru is now mine. Oh Yeah! ), Samsung Galaxy Tab (Not in my wishlist tapi abah bagi, so ambik jeee) Eh, sejak bila aku layan Samsung pulak nih.


- Spek baru dah dibuat. Biru jugak. Nampaknya aku baru sedar yang aku sukakan warna biru.


- Cikgu baru dah masuk sekolah aku. Ringan sikit tanggungjawab yang ditanggung.


- Rindukan housemates aku semasa di Ipoh dulu. Guys, miss you so much.


-Baru order lens baru warna hijau. Oh yeahh!


- Sekarang aktif bersauna. Menatang sauna tu sebenarnya dah bertahun-tahun ada kat rumah, tapi aku tak pernah rasa nak guna (sebab aku kan keding dulu). Sekarang baru teringin nak berpeluh-peluh dalam kotak besar tu.


- Anda-anda yang boncet, silalah buat sit up. Memang berkesan dalam beberapa hari sahaja.


- Dah mula ngam dengan cikgu-cikgu di sini. Boleh bersembang, bergurau senda dan buat lawak bodoh sesuka hati dan yang penting, dorang dah faham dengan lawak jenaka aku. muahahaha


- Sudah mula menghias meja tempat aku bekerja. heeee :)


- Sayang sangat dengan semua anak-anak murid aku. Sekarang dah rindu mereka. :)


- Aku akan mula tersengih selama 9 hari sebelum kembali berjumpa dengan si dia. :)))))


- Abu masih lagi suka gigit kaki aku.


- Abah dah makin sihat, alhamdulillah.


- Tak jadi beli DSLR. Buang dalam wish list. Dah takda nafsu nak snap gambar sebab mungkin kesibukan kerja.


- Rasa nak buat aiskrim oreo yang macam aku buat dulu tu. sedap weh. sapa nak resipi sila cakap.


- Tak suka lesbian, pengkid.


- Aku rasa aku dah mencapai separuh impian dalam hidup aku. Alhamdulillah.




- Baru-baru ni ada orang cuba hack fb aku. Fb ada inform mengatakan seseorang somewhere in KL tried to hack my account. tapi tak berjaya sebab taktau paswod. Wujud lagi ke manusia tak berguna yang nak kacau hidup aku ni. Aku ingatkan benda ni dah stop.


Okey, tu je kot. Assalammualaikum..

2 comments:

Miss Masjue said...

rindu rindu rindu nak baca blog akak :)

tahniah usaha menuruskan bdn berjaya ^^

best nye gadget2 akak.nak jgak.envy you :(

MizahHazeL said...

alhamdulillah diatas kejayaan hidup kamu.ingin berjumpa kamu.sudah rindu.