26 January 2010

gaji naik, tanggung jawab pun naik lah.

haii.
skang ni kan,
aku rasa macam aku belajar kat ukm balik.
.
sebab apa tau.
memandangkan Nethia dah blah berambus sampai tertimbus,
aku la kena ganti tempat dia.
iaitu,
mengajar higher level students.
.
sebelum ni aku ajar level yang setaraf darjah 1- form 5.
skang ni,
dah macam level uni plak wehh.
.
pening aku nak baca all the short stories, poems, plays.
tapi tak berapa pening sebab semua tu SEJIBIK dengan apa yang aku belajar kat uni dulu.
sebijik wehh.
dorang sebelum SPM lagi dah belajar,
aku masa buat degree baru belajar semua tu.
.
memang aku suka semua ni sebab aku dah belajar,
tambahan pulak memang minat literature,
analyzing poems, short stories, plays semua ni mmg aku minat
.
tapi masalahnya kan,
dulu masa uni senang sebab,
masa exam, kita tulis ja jawapan apa yang kita rasa betul sebab
dalam literature ni mana ada the exact answers.
no boundaries, tiada sempadan.
jawapannya bergantung kepada kekreatifan kita berfikir.
so, senang la bagi aku (tapi tak dapat 4 flet gak.muahaha).
masa uni dulu lah.
tulis-tulis atas kertas,
then pandai-pandai la lecturer chek kan?
betul ke salah ke,
tak kisah.
.
skang ni,
aku pulak la yang nak kena semak semua tu.
buku jawapan tu ada,
tapi macam aku kata,
literature ni takkan ada satu jawapan yang dikhaskan untuk satu2 soalan.
.
so, aku amek masa lama gila la nak semak satu-satu jawapan students ni.
nak kena tilik betoi2.
selari ke tak dengan poems tu,
macam mana nak tentukan jawapan tu salah ke betol.
huhu,
tu memang agak susah la weii.
jadi, hasilnya,
sebab aku dok lama sangat menilik jawapan students tu,
aku pun jadi mamai,
dan ngantok.
.
hmmmm.
mungkin lama-lama nanti aku biasa kot.
nak kena godek balik nota-nota lama aku ni.
mungkin boleh bantu aku.
.
ok lah.
aku nak cita pasal eksiden.
dah lama jadi
tapi lupa mau cerita.
.
ok byeee.

3 comments:

waNiFarees said...

Perghhh!!! hebat gila hg!!! Kagum2!! Ni lepas ni senang la nak jadi lecturer BEL.. kawan aku kat lecturer BEL tu gaki tinggi gila2..


bes hg ble bg Bangga mak pak hg..

Khairul Sani Arshad said...

literature susah ler..i m so suck with literature..klu pasal english grammar leh la..anyway wani gudluck..wish u all the best..gaji dh mahal tggjwb pun berat.

saadah saadun said...

aku kagum ngan ko weh..
=)