25 October 2009

.
.
.
aku baru balik ni,
tadi gi hantar abah ke stesen bas.
abah ada kursus di KL selama 1minggu.
.
pegi awal sikit tadi,
kami makan-makan dulu.
masa makan, abah asyik batuk je.
hais. ni yang aku risau nih.
.
pastu abah kata terlupa bawak jaket.
adeh,
camna abah boleh lupa?
dalam bas tu nanti kompom sejuk.
nasib baik naik bas waktu siang.
kalau malam?
kalau malam, aku sanggup drive rumah balik ambik jaket untuk dia.
aku harap abah bawak kot dia.
kat sana, seminar, mesti kena pakai kot kan?
.
abah naik bas dua tingkat.
abah dok atas, depan sekali.
aku pun naik gak atas tengok.
hm. napa abah dok depan sekali?
dok tengah pun ok jugak.
.
pastu aku dah rasa lain macam,
aku mintak diri nak balik dulu.
salam, cium tangan abah.
turun bas.
menuju ke kereta.
masuk kereta,
tutup pintu.
pastu,
waaaaaaaa.
nanges teros.
sedih nya, nak berpisah selama seminggu dgn abah.
sedih wooo.
.
drive balik sambil nangis.
ya, mmg aku anak manja,
takboleh berpisah lama-lama dgn family.
.
mmg aku sgt senang menitiskan air mata kalau sebab family.
lebih baik menangis kerana rindukan abah, daripada menangis rindukan boyfriend.
kan?
apsal?
tak puas hati dgn aku?
tak puas hati, jom ah, race kat trek!
.
oops.
sori teremo.
ok, nak gi sambung nangis sambil layan perasaan.
pastu nak video call abah jap.
bye.

1 comment:

cik intan (◡‿◡✿) said...

.huuu so sweet
.doakan je ur abah slamat smpai
.aminnn :)