13 October 2009

Missed call from strangers


selalu tak korang dapat?
kalau korang dapat, korang buat apa?
tersengih-sengih macam kerang busuk sebab ada cubaan mengorat (mengorat ke?) ke atau memaki hamun pengorat tersebut?
.
aku?
aku buat apa kalau dapat missed call dari orang yang tak dikenali?
heh, dah korang yang tanya enn,
ni yang aku nak jawab ni.
ni yang start nak membara jiwa raga ni.
.
aku rasa nombor aku ni dah dekat 2tahun kot aku pakai,
tapi selalu sangat-sangat-sangat la sampai ke tangan orang yg tak bertanggungjawab.
pastuh orang-orang yang saiko ni, takda keja lain,
missed call lah, msg mende ngarutlah, apa lah.
nak kata depa ni secret admirer aku,
bukan kot.
aku bukan cun pun.
dahla itam, pipi kembong pulak tuh.
ke nombor aku ni dah terpampang ni dada-dada bus stop atau di dinding-dinding jamban awam??
kompius aku.
okeh, tu satu hal.
.
satu hal lagik, orang yang asyik dok missed call ni memang jenis tak paham bahasa.
memang sengaja menguji kesabaran aku.
dulu, masa aku form 4/5, aku mungkin rasa terhibur la kan kalau ada unknown number yang missed call ke sms ke kan.
rasa macam,
'eh, ni mesti peminat aku nihhh'
pastu senyum sekor2,
pastu missed call dia balik.
pastu msg2.
standard la kan,
masa tu baru dapat hp.
jadi menjadi agak jakun lagi teruja la kan.
lagipun masa tu masih budak sekolah kot.
mak bapak suruh belajar, aku seronok-seronok msg dgn tah sapa-sapa.
alih-alih SPM, cam ape lagi result.
muahahahaha.
.
sekarang ni dah lain kot.
aku dah tak layan missed call from unknown number ni.
cuma kekadang tu, kalau aku tinggal phone ke,
tengok-tengok, ada missed call dari nombor tak kenal kan.
aku akan sms dia tanya sapa,
sebab aku tak pasti dia call aku atau missed call.
mungkin dia kawan lama aku ke kan.
tapi yang buat aku bengkek ni,
bila aku tanya ni sapa
depa bagi jawapan yang memang nak makan penampar khas kaki kananku.
contoh.
'sy hasrul. awak lak sape? laki ke pompuan?'
ni dah terserlah kebodohan dah ni. aku bajet ni mungkin budak sekolah baru dpt hp kot ni.taktik ngorat yang sangat BASI.
.
'alaaa, ni kawan lama la, xkan xingat?'
ahaaa. ni satu lagi jawapan yang membuatkan telinga aku berdesing.hoi. kalau aku ingat, xde aku tanya kau sape kot??
selalunya, banyak gak kwn2 aku yg dah terkena caci maki aku.
huuu.
sorry guys.
aku memang pantang tok nenen, eh, tok nenek orang yang dok main-mainkan aku ni.
tanya sekali, jawab memain,
takpe, kasik can.
aku tanya sekali lagi.
pastu still jawab cam kentut gak,
haaa, memang arrr.
silap-silap, aku kol terus maki.
muahahaha.
.
'ala, ni orang laa. xkan beruang kot'
memang la ko beruang pun. aku tak kata pun ko orang.
apa, beruang ni takda nama ke hapa???
.
'awak ni sapa? tadi missed call saya?'
ni memang sengaja nak carik pasal.
dia yang missed call aku pastu boleh buat-buat bodoh pulak.
.
tulah antara jawapan yang menyakitkan hati aku.
ada sekali tu,
dalam sehari ada 3 nombor dok missed call tak benti.
bila aku tak layan,
dia call, call dan call.
tak berenti wa cakap lu.
senang ja, aku off hp.
takpun, aku tekan butang answer,
pastu aku biar je,
aku gi la buat kerja aku.
padan muka kau.
telan kredit.
pastu dia bengang agaknya aku tak layan dia,
esok tu berpuluh2 nombor2 lain yang asik call-call.
mungkin dia passing nombor aku kat member-member kot.
ah,
ada aku peduli?
aku off hp.
senang cita.
.
ada satu lagi kes,
dia ni memang call tak berenti,
tak kira siang atau malam.
aku memang tak jwb lansung.
lantak kau la labuuu.
tapi dia ni masih tak berputus asa.
sampai satu masa tu, dia call kul 12 tengah malam.
haih.
mengganggu gugat sungguh.
aku msg tanya, nak apa?
dia kata nak kawan.
terus aku off hp.
rimasss aku.
selang dua tiga hari pastu,
dia call-call lagi.
aku buat bodow je.
sampai sekali tu, aku tengah nyenyak tido,
sebab aku masa tu tak cukup tido, letih sebab baru balik dari mana tah.
tetiba dalam pukul 8pagi lebih2 tu, dia call.
terkejut aku dari tido.
haaaaaa.
aku ni, kalau ada call masuk time aku tengah nyenyak tido, memang cari nahas kot.
aku punyala bengang,
aku call dia
memang aku tak kenal dia tu sapa,
laki ka pompuan ka,
tua ka muda ka.
aku kol pastu aku tengking dia.
'woi, hg ni tak paham bahasa ka apa ha? yang dok sebok2 ganggu aku awat?dah sangap sangat nak pompuan ka apa? tau dak aku tga tidoq?? paham dak?? ka hg bodoh sgt tak paham bahasa??
pastu aku terus off hp,
aku sambung tido.
tapi kompom ar dah takleh sambung tdo dah.
once aku dah terjaga, mmg xda harapan dah nak sambung tidobalik.
geram gila aku kat si bedebah ni.
pastu aku on hp balik,
ada msg masuk.
'weh, nak cakap tu berlapik ar sikit, aku dalam kelas paham tak? mana boleh jawab call hg, yang hang tu nak marah tetiba apa kes??'
uikk??
ini sudah bikin aku panasssss.
dah macam kami ni member-member yang sedang bergaduh pulak.
padahal aku tak kenal dia lansung.
pastu, start ritu,
dok antar msg2 saiko.
cakap, dia minta maaflah sbb ganggu aku,
dia akan menghilangkan diri dari aku la hapa laa.
hak elaaaa.
cakap mcm dah kenal aku setaun pastu aku sakitkan ati dia, pastu merajuk nak jauhkan diri dari aku.
padahal aku tak kenal dia LANSUNG!.
ah.
takda masa nak layan pesaiko ini.
pastu dah aku dok diam je,
dah bosan kot.
dia pun diam.
.
pastu ada lagi satu kes.
anta msg raya.
aku ingat member2 aku.
so aku tanya sapa.
dia cakap dia sir.
aku mati-mati ingat dia cikgu BI aku time skola dulu.
sebab aku mmg baik pun dgn cikgu BI dulu.
lagipun dia tawu nama aku.
tapi tetiba rasa macam pelik sbb gaya sms tu tak macam cikgu pun?
macam penggatal miang keladi jaa.
bila aku dah rasa pelik,
aku tanya-tanya, rupanya silap nombor.
so, aku dgnberbudi bahasanya ingin mengundurkan diri dari perbualan tersebut.
tapi dia masih menyaiko kan diri
'soryla kalau i ganggu u, u tengah buat apa tu? u tinggal mana?'
ahaa.
spesis seperti org2 di atas jugak rupanya.
.
ni aku bagi contoh last.
banyak sebenarnya,
tapi xkan aku nak cita satu2 kot,
kang mntah pink lak korang (macam ramai je yang baca, padahal ilekk)
em.
yg ni yg paling latest.
dia missed call.
aku takde time tu so aku msg tanya sapa,
sbb kan sim card aku patah ritu so banyak no yang hilang.
risau kot kawan-kawan aku ke ape ke.
pastu aku tanya ni sapa.
dia cakap
'awak dulu la cakap nama awak'
pastu memang kenalaaa cacian berharga dari ku.
dia reply
'ni laki kew pompuan neh. cakap xdew adab'
ahaa.
cara menaip tu cam budak skola je.
aku malas nak layan.
pastu msg lagik.
'ha, tau pun tak suka orang kacau dia, macamtu la dorang rasa bila awak kacaw doang'
haaa????
wtf???
aku kcau sape??
arh.
malas aku nak sebok2.
aku tak layan pun.
.
dulu kalau dapat nombor tak kenal,
selalu aku kasi kat en.boyfie suh siasat sapakan gerangan pesaiko itu.
tapi dah banyak sangat,
aku pun naik segan nak mintak tlg dia.
kang dia paksa aku suh tuka nombor kang.
aku tamoo.
nombor aku ni aku sayang gila.
mahall ooo aku beli.
nombor aku yg paling peberet sbb senang nak ingat.
kui3.
so, bila unknown ni call aku pandai2 handle sendirik.
kekadang, wat bodow je.
kalau dah bengang sangat, baru aku caci maki.
hehhehe.
.
kepada pensaiko-pensaiko tersebut.
'heyy, kalau nak ngorat aku pun, not tru sms'es laaaa. cara tu dah lapuk gilaaa. sangat 'lameeeee'.
buat2 tersalah dail lah apa lah.
pegi mamp.
aku memang pantang laaaaaaa kalau nak berkenalan tru sms/call niii.
apa ko pengecut sgt ke?
ngorat tru phone je?
gi la ngorat pompuan2 len yang ko bleh jmpa face2face tuhh.
jangan nak ganggu idup akuu.
aku ni dah letih paham tak dok save nombor korang ni.
bodo 1
bodo 2
bodo 3
bodo 4
dah berapa banyak bodo dah dalam hp aku.
aku risau kot2 dgn hp aku sekalik jadi bodo'
.
p/s: tetiba en.boyfie tanya link blog aku. dia nak skodeng ke? huhuh. takottt. aku takda kutuk dia kan, kan?? hiks

3 comments:

cik intan (◡‿◡✿) said...

.haha~
.same ah
.i kalao org miskol3, i trus call buat suara seyes
.ekekek~

.x pun bg num hp kt hairi
.soh hairi siasat ;p

waNiFarees said...

xdak2~~ mesti dia lebey memahami isi hati hg pasnih..

sweetsuraya said...

sokong 100%...

thp umor kite skrg ni mmg dh mls nk lyn sms yg mrapu2 ni...
eh, cm dh tua je....wakaka....