19 October 2009

Cerita Ceriti


.
.ok, kita mulakan hari ini dengan senyuman poyo khas dari ku.
hari ni nak cerita sikit aktiviti aku for the past 2 days.
.
sabtu lepas, pegi hari keluarga untuk pejabat abah.
bertolak ke alor setar pukul 6.30am.
abah jadi orang penting so kenala bertolah awal.
fuh
ngantuk gile
dahla tak cukup tido malam sebelumnya.
oh, adikku juga ikut
kan dia balik bercuti.
yahooo!.
.lihat, abahku yg comel telah dijemput utk memberi hadiah kepada pemenang cabutan bertuah.
.dan lagi.
hehe.
nak tau tak,
kesemua hadiah-hadiah cabutan bertuah tu,
aku and mama yang balutkan.
hahaha.
so kami sekeluarga tau la apa isi kandungannya.
hahahah.
abah dapat sponsor rm400.
dan dia pun beli la hadiah-hadiah tu.
91 hadiah wehh, aku n mama balut.
tapi berbaloi gak bila dapat upah rm50 sorang.
muahahaha.
aku ada amek pic semua hadiah-hadiah yg dibalut tu.
tapi pic tu lesap tah ke mana.
isk.
bukannya senang weh nak tgk 90 bungkusan hadiah kat rumah sendiri.
rasa cam santa claus singgah rumah aku plak.
hahahah.
.
lepas habis majlis,
pegi singgah tesco yang baru dibuka di sg petani.
crowded abess.
then, pegi rumah sedara di sg petani,
balik singgah makan jap.
pastu nampak awan sgt lah cantik,
so aku snaplah.
aku suka melihat awan.
bila terpegun melihat kecantikan awan.
terdetik di hati,
betapa besarnya kuasa Tuhan, dapat mencipta alam ini dengan indah sekali.
.lagi awan.
view dari dalam kereta plak.
.pastu, sampai rumah around 7pm
serious sangat letih.
kulim-a.setar-sg.petani-kulim.
letihh.
sebab singgah merata-rata.
pastu balik ada kenduri kesyukuran plak kat rumah jiran sebelah.
adeh, dahla letih+takcukup tido.
tapi sebab betul-betul sebelah rumah,
gagahkan diri jugak untuk pegi.
. nampak letih tak muka?
.
disebabkan letih+sengal-sengal kaki.
lepakkan kakiku kat benda alah ini,
terasa kurang sikit lenguh.
.
bila on, nanti dia kuar lampu-lampu disco.
.
keesokan harinya,
pegi hantar adik ke stesen bas.
dia sudah mahu balik.
adeh.
satnyaaaa.
tak sempat nak gaduh pun.
hahah.
drive ke sana dgn selamat.
tetiba tak sabar tunggu myv.
myv cepatlaa sampaiii.
.
ok.
sekian saja mahu update.
bye.
.
p/s: adah n su, aku tak jadi pegi benda alah tu. so tak leh jumpa korang.and im so sorry for not answering your calls. ko tau lah bila perang melanda, hp pun masuk dalam laci. ahha.sayang anda.mmuah.




















































4 comments:

cik intan (◡‿◡✿) said...

.wahhhh kakak bintang ni rupenye sdare santa claus ek
.eekekekeke!

saadah saadun said...

banci ko..
berdendam ngan ko..
hokhokhok

sweetsuraya said...

sedihnyerr....
aku tggu ko kat stesen komuter hari tu...
waaaa......

p/s: adah, jom sabotaj waniey....huk3..

wanieybintang said...

cik intan: yela intan, sbb tu i ni cam ala-ala minah salleh skit kan muke. ngah3

adahku: i love u poreber adah.
heheh

su:elehh, btolke ko nunggu??