29 October 2009

.
.
.
semalam abah call lagi dari hotel dia tu.
sehari sebelum tu, dia dah video call, dia nak beli keronsang untuk aku dan mama.
dia gi beli kat mydin.
punya la lama nak pilih, jap aku tunjuk yang tu, jap tunjuk yang ni.
abah pun layankan je, ambik, letak, ambik, letak.
hahaha.
itula gunanya 3g, ye dok?
last-last ntah sampai berapa bijik abah angkut.
.
then, semalam dia call lagik.
kali ni, bukan 3g, call biasa
-
*perbualan kami*
.
aku : hello bah.
abah : ya caq, abah ada beli sesuatu utk caq ni, hehe, cuba teka apa?
aku : ermm. apa ek? (dahla tengah jiwa kacau time tu, jadi mood agak tiada)
abah : la, teka laa. cepat laa. mesti caq tak dpt teka abah beli apa ni, hehe.
aku : hurm, amende? baju kot?
abah : tak abeh-abeh dgn baju dia ni. kan baju, abah dah beli haritu. (hari tu abah pegi thailand, abah belikan kemeja kotak2 lengan panjang yg sgt cumil. thx abah)
aku : ntahlah, mana caq tau abah beli apa.
abah : abah belikan caq buku. heheh
aku : yaka? (wahh, dahla mmg aku dah mengidam nak baca novel ni. english novels. mmg aku dah merancang nak pegi MPH dgn mama nak beli some books. wuuhu. tapi abah dah beli. yes2! jimat duit)
abah : yala, abah beli banyak ni, dalam 7-8 buah.
aku : (mak aii, beshnyerrr) abah beli english books kan?
abah : yalaa, buku-buku ni pun utk abah jugak.
aku : (aik? ni sejak bila abah layan novel ni?) em. abah beli buku apa?
abah : abah beli buku ni 'How to be a successful millionaire'.
.
dan buku tah apa-apa lagi, semua pasal berjaya dalam kehidupan la, motivasi hidup la, apa la, huwarghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.
aku keja pun belum camna nak baca buku pasal camna nak jadi millionaire tu.
arghhh.
kalau beli novel kan bagus kan?
dalam 8 buah buku tu, 3 daripadanya beli english novel pun tak rugi kan?
huhuhuhuh.
sian kan aku?
.
abah : caq kena baca ni, baru boleh berjaya dalam hidup. mama pun boleh baca jugak nie.
aku : hm. yalahh. nanti caq baca.
.
abah mmg dari dulu minat buku-buku camtu. dan aku pun mestilah akan dilibatkan sama. aku ingat lagi masa aku nak ambik upsr, berlambak-lambak buku motivasi untuk aku abah beli.
tu belum masuk bila aku nak ambik pmr, spm.
bila aku masuk univ,
abah dah tak beli.
sebab kebanyakan semua buku tu, mengenai motivasi untuk berjaya ke alam univ.
jadi bila aku dah berjaya masuk univ,
abah dah tak beli la.
tapi dia dah start beli sekarang.
hahaha.
.
bosannyeee.
.
nak kena beli novel gak camni.

5 comments:

cik intan (◡‿◡✿) said...

.lame x bce novel
.nk beli jugak lah! ;D

.busan kn dok ruma? ;(

razy san™® said...

lawak2..wei wani kire ok la tu
kalo abah ko bli buku "cara2 nak cari menantu yg kaya raya" haa susah hang nt..

wakkaka

waNiFarees said...

Cumil la ayah hg.. hehhe.. teringat ayah aku penah bli novel ashley& mary ket masa skul menengah.. layan jiwang sorang2...

wanieybintang said...

intan : yalaa. busann. jum kite beli novel kat blogshop? lagik murah

razi : eh, mana da susah? aku yang untung gak nanti. hahaha

mrsafiqfarees : haha, best la ayah hang belikan novel camtu. abah aku, masa aku kecik2 dulu, tak abeh2 velikan aku buku enid blyton. huhuh

cik intan (◡‿◡✿) said...

.blogshop mane?
.bg link
.i nk usha~
.keh keh!