18 July 2009

satu kejadian

satu perbualan di ym.

hello my fren...
louqeu 2003 (17/07/2009 22:54:20): assalamualaikom
louqeu 2003 (17/07/2009 22:54:20): how do u do..
.
fascinate_fariesha (17/07/2009 22:54:29): waalaikumussalam
fascinate_fariesha (17/07/2009 22:54:34): im doin good
.
louqeu 2003 (17/07/2009 22:55:01): hehehe
louqeu 2003 (17/07/2009 22:55:01): i thought i found a right person now...
louqeu 2003 (17/07/2009 22:55:01): huhuhuh
.
fascinate_fariesha (17/07/2009 22:55:20): ha? what do u mean?
.
louqeu 2003 (17/07/2009 22:55:29): pls..
louqeu 2003 (17/07/2009 22:55:37): teach me a good english..
.
fascinate_fariesha (17/07/2009 22:55:53): ha? do i noe u?
.
louqeu 2003 (17/07/2009 22:56:03): huhuu..
louqeu 2003 (17/07/2009 22:56:13): sowi forgot to introduce myself
louqeu 2003 (17/07/2009 22:56:19): im man...
louqeu 2003 (17/07/2009 22:56:27): and u are wany right..
louqeu 2003 (17/07/2009 22:56:56): 26 years young...
louqeu 2003 (17/07/2009 22:58:02): i think we already know each other..
louqeu 2003 (17/07/2009 22:58:05): huhuu
louqeu 2003 (17/07/2009 22:58:16): sowi if had mistake there..
louqeu 2003 (17/07/2009 22:58:23): u from kulim right..
.
fascinate_fariesha (17/07/2009 22:59:28): yeke?
fascinate_fariesha (17/07/2009 22:59:36): i dun remember u
.
louqeu 2003 (17/07/2009 22:59:50): erk?
louqeu 2003 (17/07/2009 22:59:55): nope problem..
louqeu 2003 (17/07/2009 23:00:13): since u still want accept me as ur friend..
.
fascinate_fariesha (17/07/2009 23:00:27): ok.. aslplz
.
louqeu 2003 (17/07/2009 23:00:35): u will or not?
louqeu 2003 (17/07/2009 23:00:54): 26 m kdh..
louqeu 2003 (17/07/2009 23:01:13): remember dak yang sy ckp kedah ngn awak?
.
fascinate_fariesha (17/07/2009 23:01:20): tak pun
fascinate_fariesha (17/07/2009 23:01:23): bile ek
.
louqeu 2003 (17/07/2009 23:01:41): berbulan yang lalu..
louqeu 2003 (17/07/2009 23:01:53): tak ingat ke?
.
fascinate_fariesha (17/07/2009 23:01:54): oooo. tak ingatla..
.
louqeu 2003 (17/07/2009 23:01:56): huhuhuu.leh tak..
louqeu 2003 (17/07/2009 23:04:03): request ni..
.
fascinate_fariesha (17/07/2009 23:05:45): request apa?
.
louqeu 2003 (17/07/2009 23:06:09): teach me how to speak full english...
louqeu 2003 (17/07/2009 23:06:15): huhuhu
.
fascinate_fariesha (17/07/2009 23:06:20): sy pun xpandai mana pun
fascinate_fariesha (17/07/2009 23:06:24): biasa2 ja..
.
louqeu 2003 (17/07/2009 23:06:42): tp pastinya lebih pandai dari sy...
louqeu 2003 (17/07/2009 23:06:45): huhuuu
louqeu 2003 (17/07/2009 23:06:49): tlg...
louqeu 2003 (17/07/2009 23:06:57): tlg la sy sebagai kawan...
.
fascinate_fariesha (17/07/2009 23:07:23): knapa? awak nak g interview ke
.
louqeu 2003 (17/07/2009 23:07:38): bukan...
louqeu 2003 (17/07/2009 23:07:53): sebab sy nak improve english sy..
.
fascinate_fariesha (17/07/2009 23:08:18): sy tak reti nak mengajar orang
louqeu 2003 (17/07/2009 23:08:33): takpa..
louqeu 2003 (17/07/2009 23:08:47): kurang2 dapat jugak ilmu utk sy...
.
fascinate_fariesha (17/07/2009 23:09:08): sy mmg tak retila nak mengajar
fascinate_fariesha (17/07/2009 23:09:16): awk ni sapa? sy pun tak kenal
fascinate_fariesha (17/07/2009 23:09:19): tetiba je
.
louqeu 2003 (17/07/2009 23:10:03): memang kita tak kenai..
louqeu 2003 (17/07/2009 23:10:03): kenai dlm ni ja..
.
fascinate_fariesha (17/07/2009 23:10:12): awak keja pa
louqeu 2003 (17/07/2009 23:10:16): tp sy memerlukan pertolongan wak untuk bagi sket ilmu yang wak asa..
louqeu 2003 (17/07/2009 23:10:27): sy keja wat bangunan..
.
fascinate_fariesha (17/07/2009 23:10:43): k.
fascinate_fariesha (17/07/2009 23:10:47): awk nak sy ajar pa
.
louqeu 2003 (17/07/2009 23:11:11): yang pasai past tense..
louqeu 2003 (17/07/2009 23:11:16): present tense..
louqeu 2003 (17/07/2009 23:11:26): yang tense2 tu..
louqeu 2003 (17/07/2009 23:11:27): huhuu
.
.
pelik tak?
mamat ni mai dari celah mana tah add aku kat ym tetiba suh aku ajar grammar?
wth??
.
sumpah aku tak kenal dia.
pastu bajet macam aku tere gila english.
huhu.
.
memula aku ingatkan tu taktik dia ja nak ngorat aku.
alah.
macam aku tak kenal chatters ni.
.
tengok-tengok dia memang bersungguh.
walaupun aku berkasar gila dengan dia sebab aku masih rasa was-was dengan dia.
tapi dia wat bodo ja.
.
pastu dok wat ayat-ayat skema dia.
.
louqeu 2003: huhuu
louqeu 2003: tu yang takut..
louqeu 2003: maaf kalau sy menggau masa waniey nih..
.
fascinate_fariesha: x
.
lalouqeu 2003: tp sy memerlukan pertolongan seorang kawan untuk ajar sy,,,
louqeu 2003: huhuu
.
fascinate_fariesha: yer
fascinate_fariesha: hai
fascinate_fariesha: da sy kata nk ajar sy ajar la
fascinate_fariesha: xyah wat ayat2 sedih
.
louqeu 2003: bukan ayat sedih..
louqeu 2003: ayat berterima kasih tu..
louqeu 2003: terima kasih..
.
fascinate_fariesha: sama2.
.

memang masa ni aku dah agak bengang.
tah bapa kali dok berterima kasih kat aku.
hargai jasa aku la apa la.
hak ela.
lu diam boleh tak?
dah aku kata nak ajar,
dok diam dah la kan.
.
aku tak kisah kalau orang tu nak berterima kasih kat aku.
tapi jangan la dok melebih-lebih lak.
buat aku rimas.
rimas ku dalam pelukanmu tidak ku sangka kau begitu.
inilah lumrah dalam bercinta.
berilah aku ruang agar ku selesa.
.
ok
feeling rafej jap.
.
dahla aku ni pun bukan pandai english sangat pun.
yang dia tanya lak, past tense, present tense, past participle la ape kejadahnye tu.
yang aku sendiri masih keliru.
dia tanya apa beza 'had been, have been,'
yang ni memang aku nganga sikit nak jawab.
.
tapi untuk mengelakkan air muka ku tumpah ke lantai mozek ni,
aku cakap kat dia belajar yang basic-basic dulu.
.
yang tu nanti dia susah nak paham.
hahah.
.
aku just ajar dia past, present, dgn future dulu.
.
pastu dia memang betul-betul anggap aku macam cikgu dia lak tu.
aku marah dia pun, dia tak kisah.
siap mintak maaf lagik.
memang macam anak murid dan guru ah.
.
haha.
aku pulak apa lagi
.
bukan berlagak jadi guru je, dah jadi cam guru besar je.
seronok lak marah dia.
klu da rotan, bleh gak aku rotan dia.
hahaha.
.
tapi dia memang bersungguh nak blajar.
dia kata orang selalu gelakkan english dia masa wat report kat opis.
.
jadi dengan ilmu yang sebesar taik semut ni, aku ajar la dia sikit.
bolehla aku ingat jugak.
ye dok?
.
k ah.
.
aku nak mandi jap.
panas wehhh.
byeeeeeeeeee

4 comments:

waNiFarees said...

hebat weh!! hebat!!

saadah saadun said...

woh..
baik ko bukak kelas tusen..
dpt gak duit.
kitakan mata duitan..
hahahahha

cik intanurulfateha said...

.wahhh bagus2
.mau belajar jugak teacherrrrrrrrrr

wanieybintang said...

mrs.afiq farees: ish. xhebat pon weii. aku pun dok merangkak lg nak spiking2 ni.hihi

adahku: aku tkot aku dok bg ajaran sesat je kat student2 aku nnt. huhu

cik intan: cik intan, jgnla kata begitu..cik intan lg teree dr sayee..