13 August 2009

jubah

.tadi aku gi amek jubah.
.dengan muka kompiden nye, aku sekor-sekor gi kaunter jubah tu.
.aku beratur la nak amek jubah tu.
.teruja je dok tunggu turn aku.
.tengok orang lain dapat jubah dgn topi.
.bila sampai turn aku, pakcik tu masukkan jubah dgn topi.
.sengih je aku dalam hati.
.'cantiknya jubah kaler pepel ni.nampak cam baru je dalam plastik'.
.kataku di dalam hati.
.dah berangan nak pakai time konvo nanti.
.bila dah dapat jubah dan topi yang dimasukkan ke dalam beg kertas ukm yang sangat elegan tu.
.aku pun nak blah ar.
.tetiba pakcik kaunter panggil.
.'eh, kamu fakulti mane?'.
.aku dgn bangganya menyebut. 'saya fssk (fakulti sains sosial kemanusiaan)'.
.'eh, ni untuk fst (fakulti sains dan teknologi) punye'. pakcikkaunter berkata.
.'nanti semua pakai jubah sama, ko sorang je lain'.
.aku dah malu tahap burung unta.
.terus tersengih-sengih pulangkan jubah tersebut.
.dan mengikut direction yang yang mengelirukan yang diberikan oleh pakcik kaunter, aku sampai gak ke kaunter fssk.
.dan dapatlah jubah kaler ijau lumut yang takbest ni.
.saiz M lak tu.
.labuh giler.
.kompom lar tak nampak kebaya aku nanti.
.takpe, asal dapat berkonvo dengan meriahnya nanti.
.kuikuikui.
.ok arh.
.ngantok dah neh.
.mo tido.
.nite.

3 comments:

AmY-AdLi said...

awal2 bace cm pelik..
asal kaler pepel lak sbb pepel utk fst...
bawah2 baru paham rupe2nye salah amek..
haha...

wanieybintang said...

tulah. buleh lak da 3 thn jd student fssk, luper jubah kaler ape. isk.

fhad said...

hahaha... cam ne leh salah amik jubah ni.. owh ukm nye jubah ikot fac ea? igt sume same cam UPM ... nwy happy convo beb..