15 December 2009

Asal usul 'wanieybintang'


esok cuti, jadi takda kerja mau cerita asal usul nama wanieybintang.
aku macam dah terlekat dengan nama ni.
penah satu ketika dulu aku letak caption di pic aku sebagai 'wanieybintang'
then, seorang kawan telah tersalah anggap dia ingat aku ni perasan macam bintang popular.
huhuhuhu.
no no no.
bukan ok.
muka cam aku ni nak jadi bintang popular?
bulan popular mungkin ada harapan.
.
sebenarnya. nama ni kawan-kawan yang disayangi yang bagi.
camna dorang boleh bagi?
begini ceritanya.
.
semasa aku belajar di ukm dulu (tetiba rindukan ukm)
aku ada beberapa kawan baik yang best.
selalu group bersama, buat presentation bersama.
eh jap, lupa nak cakap, adah, ko still my best friend ever.
hehe.
ok sambung.
jadi banyak la masa aku dengan kawan-kawanku ini.
aku ni sebenarnya kekadang mcm blur2 sikit.
orang tengah dok bersembang pasal lain,
tetapi tetiba aku menyampuk dengan penuh keyakinan serta bersemangat Malaysia boleh.
tapi apakan daya,
benda yang disampuk aku tu selalu sangat lah salah.
.
jadi ini akan mengakibatkan kemaluan yang maha hebat.
apabila malu, aku akan pura--pura sibuk melukis di kertas atau di mana-mana saja yang boleh.
mula-mula aku lukis bulatan je.
bulat bulat bulat sampailah kemaluan yang dasyat itu terhapus.
tapi lama kelamaan,
aku dah macam bosan buat bulatan,
jadi aku ubah lukis bintang pulak.
barula nampak ada kemajuan sikit.
.
jadi, kalau aku macam menghadapi kemaluan yang amat memalukan,
aku lukis bintang-bintangla.
jadi, kawan aku pun terus letak nama wanieybintang.
hehehe.
.
memula dorang nak letak nama wanieytaugeh,
tapi adoiii,
sangatla tak vouge ok nama tu.
kenapa wanieytaugeh?
lagilaa panjang cerita tu.
jadi lain-lain kali ja la aku cerita ok.
.
blog ni aku letak nama hatiwanieybintang sebab,
ia mengenai segala isi hati wanieybintang.
takda la segala isi hati.
separuh tu aku tak cerita.heheheh.
okla weii.
babaiiiii.
mmuahh

3 comments:

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.kakak bintang, cpt lah bg paswed n emel
.nk editkn niii

waNiFarees said...

Ooh.. itu cerita sebenaqnya.. aku ingat hg suka bintang, semua benda pon bintanG.. asal - usul yang menarik..

saadah saadun said...

napa komen aku xda?
napa?
napa?
aku besungguh taip pjg lebar namun xda..
tsk..

ogeh ..
aku ulang..
aku rindu kau n i wish u're here..
tsk