06 December 2009

.
wehwehweh.
aku sangat nervous la esok.
.
aku dah cakap ke yang aku dah dapat kerja?
huhuh.
aku dah dapat kerja sebangai guru tusyen BI dan Maths di pusat tusyen KUMON.
.
esok start.
boleh kata semua student nya adalah chinese and indians.
dan juga boleh dikatakan semua student nya adalah anak orang-orang kaya sebab tempat tusyen tu berdekatan dengan kawasan perumahan banglo.
.
bila mengajar anak-anak orang kaya ni, korang tau la kan camna.
ajar pulak one to one.
bukan ramai-ramai.
.
dahla tadi masa pergi untuk ambik silibus,
aku tak reti punch card.
muahahaha.
aku mana laaa pernah kerjaa.
so,mana reti punch card bagai ni.
so, hasilnya punch card aku tu, timing out aku bertindan dgn timing in aku.
isk!
.
kerani cayanunalip tu macam sombong gila ja.
takpa, takpa, mungkin dia datang bulan kot.
tapi dgn cayanunalip lagi sorang rancak pulak dia berborak dalam bahasa dia.
.
hm,
aku masih blurr apa nak buat esok.
huhuh.
takpa, redah jeee.
.
pasni dah ada duit nak joliiii.
wuahahaha.
dahla cuti 3hari.
hihi.
pasni bolehla kalau aku nak pegi ukm ke, henjoy dgn besties semua.
duit dah ada.
:)))
.
dalam bekerja ni, aku masih la lagi mencari pekerjaan tetap yang sesuai dengan kelulusan aku.
yang penting, aku bukan penganggur lagi.
hihihih.
tak dak la bosan dok rumah.
kan, kan?
.
ok, nanti aku update lagi ok camna.
boboyyy.

6 comments:

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.wahh tahniah kakak bintang!
.leh banjerr bile dpt gaji nti
.gudluck heh! ;)

saadah saadun said...

waaaaaaaa..
mst gaji ko banyak..
hokhok..

weh,
gud luck g kerja..
aku yakin ko blh..
=)

razy san™® said...

wani ko try la apply kt tv3....ko cbe je la...mne tau rezeki ko de ke nt....

hajarus said...

wah... best yer waniey dah ada kerja... good luck yer 4 1st job... :)

wanieybintang said...

intan: maila kulim ni, kalau nak blanje. ngee~

adah: alaaa. tak byk mana pun, gji ko lg tggi aku rasa.

razy: tibitigasuku ka? ok2 nnt aku try mntak, tp ko apply ktna? website eh?

hajarus: timaseh kak hajar, hehe.

kOkO cokeLaT said...

wahhh wani congrats2..
akhirnye keje gak kan..ehehe
weh, biase la kalo kite keje ramai ca ya nun alip nih, aku merase dah..agakss sombongsss sket..ehehe tp lame2 okeh la tuh...ehee, nti da gajisss leh blanjesss...hahaha