25 December 2009

damn you.

.
tak sangka betul, dalam lemah lembut kau tu,
kau pegi report kat boss kan.
padahal semua tu salah faham sahaja.
jahat betul kau ni.
sebab kau aku dipanggil masuk bilik bos.
grrrrrr
.
p/s: walaupun bos tak marah, hanya tegur secara baik, tapi terasa jugak sebab ada orang lain sibuk nak mengadu padahal aku ada sebab sendiri kenapa aku buat camtu.
.
sebenarnya, si budak ni, namanya Nethia, banyak membantu aku.
kalau aku taktau apa-apa, memang aku akan tanya dia.
dan dia memang akan membantu dengan senyuman manisnya. bluekk!
.
tapi lama kelamaan,
aku rasa aku dah makin reti sikit dengan flow tuition centre tu.
tapi si Nethia ni kan,
kalau aku tengah ajar student,
boleh tak, dia datang tercangak depan aku,
tengok aku ngajar student.
kalau tengok je takpe,
ni tak, datang kat aku dengan student,
pastu sibuk-sibuk tanya student,
homework dah siap?
classwork dah siap?
check out pukul berapa japgi?
dah mahir ke guna past/present tense?
gila bengang aku.
sangat mengganggu ok.
kenapa si Nethia tu tak tanya aku je.
sebab soalan2 yang dia tanya student tu,
aku dah tanya laaa kat doranggg.
dia buat macam aku ni taktau apa-apa.
.
pastu let say kan,
student tu dah habis baca satu passage ni,
dan kami pun move on la ke page lain kan,
boleh pulak dia datang kat student tu,
dia suruh budak tu baca lagi passage tu depan dia.
eh, bongoknya kau ni.
aku dah suruh dia baca la tadi.
bila budak tu takda kesalahan masa baca passage tu,
dia sedaya upaya jugak cari kesalahan budak tu.
then bila dia dah nampak salah budak tu,
dia salah kan aku ajar tak pandai.
eh hello!
i have my own way la weyyy.
.
aku ni kalau mengajar,
aku tak suka menjadi serius sangat.
nanti aku bosan, budak pun bosan, betul tak?
kekadang aku borak-borak sikit.
tapi si Nethia ni, kalau students tanya apa-apa kat dia,
dia takkan layan lansung.
aku saja ja tengok,
boleh students tu tanya pasal amende tah,
dia tak layan.
dia suruh teruskan membaca je.
aku tak suruh kau borak dengan students tu sampai lupa diri.
tapi pandai-pandai la beramah mesra supaya dapat tackle students.
.
si Nethia ni, memang lemah lembut sangat-sangat la.
sebab tu aku tak sangka dia nak pegi mengadu.
dia cakap pun jenis slow sangat.
jenis suara berbisik.
kompom la aku yang selalu ada masalah pendengaran ni selalu tak dengar.
pastu style dia bercakap lak macam orang dari Tamil Nadu cakap omputih.
pekat gila lahh.
sambil cakap, sambil geleng pala.
aku tak rasa dia dari Malaysia.
dahla tak paham Malay langsung.
.
aku bengang sangat dia pi report kat boss sebab,
bulan pertama ni mmg bulan pemerhatian.
boss nak tengok performance aku,
nanti leh naik gaji.
tapi skang,
si Nethia tu punya pasal.
Hurm.
tapi bila boss tegur aku, aku iyakan ja.
tak membantah langsung.
masa akhir bicara tu, baru aku jelaskan benda yang betul.
dan boss pun cakap tindakan aku tu betul.
.
tensen aku dengan Nethia neh.
tapi dia ni aku rasa dah nak berhenti kerja.
haha,
cepatlah kau berambus.

3 comments:

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.die jeles kot u lagi bagus ;p

wanieybintang said...

mungkin kot kan.
hm. mesti dia jeles dgn i tuh.
huh! benci dia

waNiFarees said...

sabaq wei... Janji Bos hg xkaco teruk.. soNok wei hg dah keja.. ada gaji.. wah!! jeles!! jeles!!