24 April 2009

noni oh noni


aku nak cerita mengenai supervisor kesayanganku dr noraini. rasanya macam dah lama nama beliau tak masuk dalam entri-entri aku. ok. dua hari yang lepas, beliau meminta salinan bab 1 2 dan 3 untuk disemak. aku ni tiba-tiba jadi kecut perut. yelah, beliau mana pernah nak semak betul-betul aku punya kerja disebabkan kesibukan beliau. selalunya kalau (kalau ye, diulangi kalau ) aku dapat jumpa dia pun, dia hanya akan tanya apa yang aku dah buat. dia takkan tengok pun kerja-kerja yang aku dah print tu. jadi aku ni kena pandai summarize kan apa yang aku dah buat. masa ni, kalau ada musykil memang kena tanya sebab, dia takkan tau pun jika terdapat kesalahan dalam tesis aku tu sebab dia tak pernah ada masa nak check. jadi kalau aku rasa apa yang aku taip tu macam salah, aku kena tanya. tak boleh nak tunggu sampai dia check. jeles jugak aku tengok orang lain, supervisor dorang semak sebijik-sebijik ayat dorang. huhu.


ok berbalik kepada cerita tadi. bila tiba-tiba dia mintak salinan tesis untuk bab 1 2 3, aku jadi cuak. aku nak kirim melalui emel je, tapi dia tak nak. dia nak printed version. dia nak baca. muahaha. sebelum ni takmau pulak ko baca kerja aku. tapi takpa, aku pegi print dan hantar kat dia. eh. bukan kat dia ye, kat seketari dia.dia macam biasa, sibuk. lepas hantar, aku sms dia cakap dah hantar. dia cakap

'tq dear, im at klcc now. i will read it and return it to you on friday'

ok. aku pun rilek je lah. bila sampai hari jumaat yakni hari ni. aku sms cakap nak g ambik kerja aku. yaa. seperti yang dijangka, ini balasan sms tersebut.

'Not yet. m in meeting now. i will return to u by monday. full schedule today'

hahaha. kan aku dah kata, dia takkan berkesempatan punya untuk semak kerja aku. bab 1 dan 2 tu aku dah hantar bulan lepas lagi. dia belum check pun, bila aku pegi ofis dia, tengok dia tak check pun lagi aku punya kerja. kerja aku dok bertimbun sekali dengan kertas-kertas kerja dia. sob3

dan even proposal aku yakni lakaran kasar untuk tesis aku tu pun, dia tak pernah check.

tetapi noni ku adalah seorang yang sangat la baik. sebab tu, aku tak berapa nak marah sangat. hehe. dia memang sporting habis. tapi tu lah, harap-harap sporting jugak dalam memberi markah tesis ku.

untuk tatapan pembaca sekalian, ini lah noni kesayanganku



special thanks tu mr. razy for uploading this video.

budak yang menari nari bagaikan ballerina di belakang tu, sila abaikan yer.


6 comments:

saadah saadun said...

comey sunggoh beliau itu
hoho..
tba2 aku jeles
sob3

wonderfulwaniey said...

kenapa pula kamu mahu jeles adahku?

beb0la said...

selain cite ttg ko...
aku plg suke dgr cite adah psl
bdk yg tgh buat balerina kt blakang tuh..
hak~

((myra)) said...

noni baik tp bizi melampau...

noni, sebab anda bizi, anda seharusnya belanja semua budak elit makan!!!

wonderfulwaniey said...

bebola, ballerina itu sememangnya sangatlah berbakat. tapi sayangnya beliau malu untuk menonjolkan bakat beliau di pertandingan2

wonderfulwaniey said...

myra, ya. ya!! dia k3na belanja kita makan di samping membayar payment rm150 kita ituh!!