03 July 2011

^__^


syukur.
laptop tersayang tetiba kembali bernyawa.
eh, lupa pulak nak cakap.
sebelum ni lappy buat hal.
tak boleh nak switch on.
hantar kedai, dorang cakap, boleh repair tapi kena bayar rm300-rm400 dan mungkin akan rosak kembali since ni adalah laptop lama (4 tahun pakai)
jadi, tidak dinasihatkan untuk repair.
nasihatnya, beli baru sahaja.
sedih tak terkata.
:(
sayang gila tau lappy ni.
sangat user friendly.

dan abah yang pemurah meminjamkan sebentar lappy kecil beliau.
sebab terlalu kecil, aku jadi kekok.
nak taip kat keyboard pun, sekali taip tertekan dua huruf -_-"
tak besttt!
tapi dah ada orang pinjamkan, redha je lah.
dan aku tengah berkira-kira nak beli lappy baru (dengan keadaan ekonomi sekarang yang sangat meruncing)

tadi, tetiba abah mintak kembali laptop beliau.
terpaksalah aku memulangkan kembali.
barang pinjam kan.
terpaksa lah guna pc rumah.
dan saja aku cuba-cuba on lappy tersayang ni.
dan miracle nya beliau terus on, dan berfungsi seperti biasa!
oh my!
kuasa Allah. syukur alhamdulillah.

dan bila aku guna laptop ni,
rasa pelik.
rasa macam aku tengah pandang skrin tv.
rasa macam, 'eh besarnya skrin laptop nihhh'
macam skrin papan layar kat kedai mamak.
ok, itu over.
tapi serius nampak besar.
mungkin sebab dah hampir 3minggu aku asyik guna lappy kecik, orang panggil apa? netbook ke notebook ntah.

rasa puas je guna lappy aku ni.
i love u my dear toshi.
kalau lah ditakdirkan lappy aku rosak, aku tetap nak beli toshiba.
aku senang menggunakan toshiba.
tak banyak buat hal.
aku yang tak reti jaga elok-elok sebab tu dia buat hal.
muah muah to you toshi

p/s : thanks syida for the info about the macbook. taktau pulak aku macbook sekarang dah boleh guna windows biasa. ingat masih lg guna macintosh saje. hehe

2 comments:

kOkO cokeLaT said...

haha same la weh,
laptop aku ni pon da 4 taon,
nak kene pakai plug jek,
kalo x mmg x nyala,
mmg old skool..kekeke

wanieybintang said...

haha, bukan laptop ko je koko.
laptop aku pun same je.
bateri da kong.
nk bawak gi memana, kena hangkot skali ng adapter. mmg old skoool. eheh